Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL

Nicu Savin

Publicat 24/01/2022 la 00:26 GMT+2

FC Barcelona a câștigat la limită, scor 1-0, pe terenul lui Alaves, singurul gol al întâlnirii fiind marcat de Frenkie de Jong, în minutul 87.

Frenkie De Jong (R) celebrates with teammates

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona a suferit în ultima săptămână două înfrângeri dureroase, contra Realului, în semifinalele Supercupei, iar cealaltă contra lui athletic Bilbao, în optimile Cupei Regelui.
Ambele eșecuri au venit în reprizele suplimentare, iar acest lucru a creat o stare de oboseală în rândul echipei lui Xavi, care nu și-a găsit deloc cadența în prima parte a meciului de la Alaves. Deși a dominat copios, formația blaugrana nu și-a creat ocazii prea mari în prima repriză, astfel că s-a intrat la vestiare cu tabela nemodificată.
Citește și:

Alaves - Barcelona 0-1 | De Jong a adus o victorie târzie pentru catalani

În partea secundă, Pique a avut prima șansă de a deschide scorul, dar șutul său de la aproximativ 11 metri a fost respins excelent de portarul advers. Meciul părea că se îndreaptă către o remiză albă, dar Barcelona a reușit în cele din urmă să marcheze golul de 3 puncte.
Freankie de Jong a fost cel care a semnat reușita, după o pasă a lui Ferran Torres, în minutul 87. Astfel, Barcelona a obținut 3 puncte mari și a ajuns la 6 meciuri consecutive fără eșec în campionat.
În urma acestui rezultat, catalanii s-au apropiat la un singur punct de locul 4, ultimul care duce în Champions League. Momentan, această poziție este ocupată de Atletico Madrid, dar Barcelona va avea ocazia să treacă peste echipa lui Simeone în runda următoare, când cele două echipe se vor întâlni pe Camp Nou.
Într-un alt meci disputat azi în La Liga, Real Madrid a luat doar un punct din meciul de acasă cu Elche, ratând șansa de a se distanța la 6 puncte de Sevilla, ocupanta poziției secunde.
Urmează o pauză de două săptămâni în La Liga, deoarece multe echipe vor rămâne fără jucători importanți în următoarea perioadă, aceștia urmând să plece la loturile naționale pentru meciuri din preliminariile Campionatului Mondial. Cu excepția Europei și Africii, în toate celelalte confederații se joacă meciuri cruciale pentru calificarea la turneul final din Qatar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo