În urmă cu o săptămână, Ferran Reverter, CEO Barcelonei, a susținut o amplă conferință de presă, în care a explicat cu lux de amănunte rezultatele auditului financiar pe care Joan Laporta la comandat la club imediat după ce a revenit în funția de președinte, în luna martie.
Reverter a menționat că formația catalană a înregistrat pierderi în valoare de aproximativ 500 de milioane de € în sezonul 2020-2021, astfel că datoria clubului a depășit un miliard de €. Potrivit raportului prezentat, doar 100 de milioane de € din totalul pierderilor s-a datorat pandemiei, restul fiind rezultatul dezastrului managerial al fostei administrații. În plus, oficialul catalan a afirmat că șansa Barcelonei a fost că nu este societate pe acțiuni și astfel s-a putut accesa un împrumut masiv care rezolvă momentan problemele.
"Dacă ar fi fost societate pe acțiuni, Barcelona ar fi intrat în faliment. În martie 2021 situația era una a falimentului contabil, dar, din moment ce suntem un club și nu o societate pe acțiuni,datoria a putut fi refinanțată. Datoria, de 1.35 miliarde de €, a forțat o refinanțare. Prin urmare, Barça a solicitat un împrumut de 595 milioane de euro la o dobândă medie de 1,98%.", a spus Reverter.
Fotbal
Rămâne Barcelona fără Lewandowski înainte de termen? Lothar Matthaus a făcut anunțul
26/11/2022 LA 16:20
Citește și:

Josep Maria Bartomeu a răspuns acuzațiilor actualei conduceri a Barcelonei

La numai câtva zile dinstanță de la acel episod, Josep Maria Bartomeu a răspuns public acuzațiilor primite din partea actualei conduceri administrative a Barcelonei. Fostul președinte a emis un comunicat extrem de lung, prin care încearcă să se disculpe și, în plus, să acuze actuala administrație că situația catastrofală a Barcelonei i se datorează în egală măsură.
În primul rând, Bartemeu insistă că pierderile suferite de FC Barcelona din cauza pandemiei de Covid-19 au fost mult mai mari decât cele indicate de Reverter: "FC Barcelona a pierdut minim 330 de milioane de € în exercițiul financiar 2020-21 din cauza pandemiei, nu doar 92 de milioane de € așa cum s-a afirmat."
În plus, Bartomeu a subliniat că administrația condusă de el a lăsat o datorie mult mai mică decât cea actuală, iar creșterea acesteia nu i se poate imputa: "Datoria netă auditată a fost de 558 milioane și nu de 1.35 miliarde de €."
Mai apoi, Bartomeu a insinuat că actuala conducere este principala vinovată pentru pierderile foarte mari ale clubului, deoarece "Consiliul de administrație care închide anul fiscal este exclusiv responsabil pentru rezultatele financiare". De menționat că Bartomeu a fost îndepărtat de la conducerea Barcelonei în octombrie 2020, deci a condus clubul numai câteva luni din anul fiscal 2020-2021.
Nu în ultimul rând, fostul președinte al Barcelonei a afirmat că pericolul falimentului nu a planat niciodată deasupra clubului: "În niciun caz și niciun moment, FC Barcelona nu a fost în pericol de faliment sau de insolvență".
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Cupa Mondială FIFA
Barcelona amenință o națională de la Mondial cu reclamarea la FIFA! De ce sunt catalanii în alertă
24/11/2022 LA 08:35
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17