Karim Benzema a marcat 10 goluri și a dat 7 pase decisive pentru Real Madrid în debutul acestui sezon și a impresionat și în tricoul Franței după ce a revenit la echipa națională. Dar aceste cifre nu sunt ceva rar pentru atacant, care în ultimii ani a ieșit în evidență printr-o constanță deosebită, fiind omul numărul unui din atacul lui Real după plecarea lui Cristiano Ronaldo.
Prestațiile excelente ale lui Benzema l-au transformat pe francez într-unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur în acest an. Atacantul de 33 de este pentru a 10-a oară pe lista nominalizaților, dar niciodată nu a intrat pe lista scurtă. În acest an, lucrurile stau diferit și există multe voci care spun că Benzema merită din plin să fie răsplătit cu cel mai râvnit trofeu individual din fotbalul mondial.
Citește și:
Premier League
"Fără supărare, dar United și Real Madrid nu se compară!" Sfatul lui Van Dijk pentru Gakpo
05/12/2022 LA 10:03

Benzema a recunoscut că visează la Balonul de Aur

Benzema a vorbit deschis despre acest subiect în presa franceză și a recunoscut că a câștiga Balonul de Aur este unul dintre visele sale din copilărie, asta și pentru că idolii săi au obținut trofeul de-a lungul timpului și a le călca pe urme din acest punct de vedere ar fi o încununare a carierei sale.
"Ar fi unul dintre multele vise pe care le-am avut în copilărie. Și iată-mă, nu sunt departe. Idolii mei, Ronaldo (n.r. Ronaldo Nazario) și Zidane au jucat pentru Real Madrid și au câștigat Balonul de Aur", a spus Benzema într-un interviu pentru Canal Plus, citat de Marca.
Jucătorii despre care Benzema a spus că au fost idolii săi și-au manifestat public susținerea pentru atacantul Realului în lupta pentru Balonul de Aur. Ronaldo a spus că francezul este cel mai bun atacant din lume la ora actuală, mai ales că a jucat la un nivel ridicat în ultimii 10 ani, iar Zidane a recunoscut și el că speră ca fostul său elev de la Real să fie răsplătit cu trofeul în acest an.
Însuși Zidane este ultimul francez care a câștigat Balonul de Aur, în 1998, pe când juca la Juventus. Raymond Kopa, Muchel Platini (3 titluri) și Jean Pierre Papin sunt ceilalți 3 francezi care au câștigat de-a lungul istoriei renumitul trofeu.
Balonul de Aur nu a fost acordat anul trecut, din cauza pandemiei, dar va fi decernat în 2021, în cadrul unei gale care va avea loc pe 29 noiembrie. Alături de Benzema, Messi, Lewandowski, Jorginho sau Salah sunt văzuți mari favoriți la celebra distincție.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă!
Cupa Mondială FIFA
Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței! Gol superb în optimile Cupei Mondiale
04/12/2022 LA 17:15
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
04/12/2022 LA 11:59