Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Benzema a rupt tăcerea cu privire la șansele sale la Balonul de Aur! Ce a declarat francezul

Nicu Savin

Publicat 18/10/2021 la 15:16 GMT+3

Benzama este considerat de mulți specialiști ca jucătorul care ar merita să primească Balonul de Aur în acest an, francezul impresionând mai ales printr-o constanță incredibilă în ultimii ani. Într-un interviu acordat recent presei din Hexagon, atacantul lui Real Madrid a vorbit deschis despre acest subiect și nu s-a ferit să spună că a câștiga prestigiosul trofeu individual este un vis pentru el.

Karim Benzema

Credit imagine: Getty Images

Karim Benzema a marcat 10 goluri și a dat 7 pase decisive pentru Real Madrid în debutul acestui sezon și a impresionat și în tricoul Franței după ce a revenit la echipa națională. Dar aceste cifre nu sunt ceva rar pentru atacant, care în ultimii ani a ieșit în evidență printr-o constanță deosebită, fiind omul numărul unui din atacul lui Real după plecarea lui Cristiano Ronaldo.
Prestațiile excelente ale lui Benzema l-au transformat pe francez într-unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur în acest an. Atacantul de 33 de este pentru a 10-a oară pe lista nominalizaților, dar niciodată nu a intrat pe lista scurtă. În acest an, lucrurile stau diferit și există multe voci care spun că Benzema merită din plin să fie răsplătit cu cel mai râvnit trofeu individual din fotbalul mondial.
Citește și:

Benzema a recunoscut că visează la Balonul de Aur

Benzema a vorbit deschis despre acest subiect în presa franceză și a recunoscut că a câștiga Balonul de Aur este unul dintre visele sale din copilărie, asta și pentru că idolii săi au obținut trofeul de-a lungul timpului și a le călca pe urme din acest punct de vedere ar fi o încununare a carierei sale.
"Ar fi unul dintre multele vise pe care le-am avut în copilărie. Și iată-mă, nu sunt departe. Idolii mei, Ronaldo (n.r. Ronaldo Nazario) și Zidane au jucat pentru Real Madrid și au câștigat Balonul de Aur", a spus Benzema într-un interviu pentru Canal Plus, citat de Marca.
Jucătorii despre care Benzema a spus că au fost idolii săi și-au manifestat public susținerea pentru atacantul Realului în lupta pentru Balonul de Aur. Ronaldo a spus că francezul este cel mai bun atacant din lume la ora actuală, mai ales că a jucat la un nivel ridicat în ultimii 10 ani, iar Zidane a recunoscut și el că speră ca fostul său elev de la Real să fie răsplătit cu trofeul în acest an.
Însuși Zidane este ultimul francez care a câștigat Balonul de Aur, în 1998, pe când juca la Juventus. Raymond Kopa, Muchel Platini (3 titluri) și Jean Pierre Papin sunt ceilalți 3 francezi care au câștigat de-a lungul istoriei renumitul trofeu.
Balonul de Aur nu a fost acordat anul trecut, din cauza pandemiei, dar va fi decernat în 2021, în cadrul unei gale care va avea loc pe 29 noiembrie. Alături de Benzema, Messi, Lewandowski, Jorginho sau Salah sunt văzuți mari favoriți la celebra distincție.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo