Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Benzema, mândru de Real Madrid, după victoria de pe terenul lui Bilbao: "Am suferit, dar asta fac echipele mari"

Alex Masgras

Publicat 23/12/2021 la 11:44 GMT+2

Real Madrid a câștigat pe terenul lui Athletic Bilbao, scor 2-1, în urma unei partide foarte echilibrate. La finalul partidei, marcatorul celor două goluri ale Realului, Karim Benzema, a recunoscut că echipa sa a avut de suferit pe San Mames.

Karim Benzema (Real Madrid) célèbre un but contre l'Athletic Bilbao, en Liga le 22 décembre 2021

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid și-a revenit după egalul cu Cadiz din etapa trecută de pe Santiago Bernabeu. Echipa lui Carlo Ancelotti a câștigat una dintre cele mai dificile deplasări din Spania, în fața celor de la Athletic Bilbao, scor 2-1.
Partida de pe San Mames a început superb, cu o dublă realizată de atacantul francez al madrilenilor, Karim Benzema, în minutele 4 și 7. Bilbao a redus din diferență în minutul 10 prin Oihan Sancet, dar scorul a rămas neschimbat până la finalul partidei.
Chiar și în aceste condiții, Bilbao a alergat după egalare, iar Real Madrid a avut de suferit pentru a obține toate cele trei puncte, grație și intervențiilor lui Courtois. De aceeași părere a fost și Karim Benzema, cel mai important marcator al echipei în acest sezon, care a avut cuvinte de laudă și la adresa fanilor echipei adverse:
"Îmi place fotbalul așa, pe un asemenea stadion. Mă face foarte fericit, dar sunt și mai fericit și mândru pentru victoria de astăzi. Să câștigi aici este întotdeauna bine.
A fost o partidă în fața unui adversar foarte puternic. Am primit un gol, dar noi am reușit să marcăm de două ori. Am suferit, dar asta fac echipele mari. Primul gol a fost foarte bun și important pentru că ne-a dat foarte multă încredere pentru al doilea gol", a spus Karim Benzema la finalul partidei cu Bilbao.

Karim Benzema a ajuns la 400 de goluri

Seara trecută a marcat și o reușită foarte importantă pe plan individual a lui Karim Benzema. Primul gol al partidei de pe San Mames a reprezentat și golul cu numărul 400 al atacantului francez. Acesta a devenit seara trecută abia al doilea jucător din hexagon care trece de borna 400, primul fiind fostul mare atacant al lui Arsenal sau Barcelona, Thierry Henry, care a marcat 411 goluri în cariera sa.
În acest ritm, Karim Benzema are toate șansele să îl depășească pe fostul său coechipier de la echipa națională. În actualul sezon din La Liga, Benzema a ajuns la 15 goluri în 18 partide. Pe lângă reușitele din campionatul intern, Benzema a marcat și 5 goluri în grupele UEFA Champions League.
Real Madrid merge din ce în ce mai bine în campionat. Echipa lui Carlo Ancelotti are 46 de puncte după 19 partide disputate și încheie anul 2021 pe prima poziție a clasamentului din La Liga, fiind la 8 puncte de Sevilla, ocupanta locului 2, care are și un meci mai puțin disputat.
Program Premier League 26-27 decembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo