Lionel Messi s-a despărțit în această vară de Barcelona. Fotbalistul, al cărui contract cu catalanii a expirat la finalul lunii iunie, nu a putut semna o nouă înțelegere din cauza problemelor financiare de la club și a plafonului salarial impus de La Liga, semnând astfel cu cei de la PSG.
Argentinianul nu și-a dorit să plece de pe Camp Nou în această vară, așa cum a declarat-o în cadrul ultimei conferințe de presă susținute la Barcelona. În 2020, însă, Messi le-a cerut oficialilor clubului să fie lăsat liber din cauza situației de la echipă și a relației tensionate pe care o avea cu fostul președinte Josep Maria Bartomeu.
La un an de la acel moment care a dat peste cap lumea fotbalului, publicația Mundo Deportivo a făcut public burofaxul trimis de Lionel Messi vara trecută. Prin intermediul acelui document, fotbalistul a invocat activarea unei clauze din contractul său, care specifica faptul că putea pleca de la echipă cu un an înainte de expirarea înțelegerii dacă anunța clubul înainte de încheierea sezonului 2019/20.
Liga
Final de coșmar: Ansu Fati, în lotul Barcelonei după 10 luni
ACUM 19 ORE

De ce nu a fost lăsat Messi să plece

"Prin intermediul burofaxului prezent și, în conformitate cu ceea ce este prevăzut în clauza 3.1 a contractului din 25 noiembrie 2017, îmi manifest dorința de a-mi rezilia contractul de muncă în calitate de fotbalist profesionist începând cu data de 30 august 2020", se arată în faxul trimis de Messi.
Argentinianul ar fi trebuit să anunțe că își dorește să se despartă de Barcelona până pe 10 iunie 2020, dar stagiunea respectivă a fost una atipică din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că fotbalistul a făcut anunțul abia în luna august, motivând că finalul sezonului a fost pe data de 23 august, după finala Champions League.
Messi era de părere că cererea pe care a făcut-o pe 24 august era valabilă având în vedere că "sezonul competițional 2019/20 s-a încheiat cu o zi în urmă, în ciuda faptului că pentru echipa noastră, acest final de sezon a avut loc pe 15 august, la revenirea în Barcelona după eliminarea din Champions League din seara de 14 august".
https://i.eurosport.com/2021/09/05/3213715.jpg
Clubul nu a luat atunci în considerare solicitarea lui Messi din cauza faptului că petiția a fost făcută cu mai bine de două luni de la data limită până la care sportivul trebuia să-și anunțe intențiile, astfel că argentinianul a mai rămas un sezon pe Camp Nou, până la încheierea perioadei contractuale.
Liga
Minciuna care a ajuns la urechile lui Xavi. Ce crede că a i-a spus Guardiola lui Laporta despre el
ACUM 21 ORE
Ligue 1
Messi, o dezamăgire la PSG. Total neașteptat: cum arată în acest moment cotele pentru Balonul de Aur
ACUM 21 ORE