Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Busquets va fi noul căpitan al Barcelonei! Cine sunt ceilalți 3 fotbaliști care vor purta banderola

Nicu Savin

Publicat 09/08/2021 la 16:16 GMT+3

Plecarea lui Messi de la Barcelona obligă clubul catalan să se reorganizeze în plan sportiv. Una dintre chestiuni a fost deja rezolvată de vestiarul echipei lui Koeman, care și-a desemnat cei 4 jucători care vor purta banderola de căpitan în noul sezon.

Lionel Messi and Sergio Busquets

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a părăsit Barcelona după 17 ani și va semna în următoarele zile cu PSG. Echipa de pe Camp Nou va avea enorm de pierdut din punct de vedere sportiv și financiar, dar trebuie să se reorganizeze repede pentru că au mai rămas doar câteva zile până la startul noului sezon.
Messi va fi imposibil de înlocuit, el fiind liderul din teren și din vestiar al catalanilor în ultimii ani, dar cineva trebuie să-și asume rolul argentinianului în viitor.
Conform jurnaliștilor de la Sport.es, Sergio Busquets va fi noul căpitan de drept al echipei. În caz că mijlocașul nu va fi pe teren, banderola va fi purtată de Gerard Pique, Sergi Roberto sau Jordi Alba, fundașul stânga intrând pentru prima dată în cvartetul căpitanilor de la clubul blaugrana.

Pedri, favorit să preia tricoul cu numărul 10 la Barcelona

O altă chestiune apărută după plecarea lui Messi este cea legată de tricoul cu numărul 10, pe care starul argentinian l-a purtat fără întrerupere din 2008 încoace, de când l-a preluat de la Ronaldinho.
Clubul catalan a oferit destul de repede acest răspuns, deoarce la amicalul cu Juventus de aseară nciun jucător nu a jucat cu 10 pe spate.
Ca atare, Pedri are cele mai mari șanse să fie decarul echipei în noul sezon. Tânărul care este considerat viitorul lider al Barcelonei nu s-a întors încă la echipă, el jucând în urmă cu câteva zile finala olimpică cu echipa Spaniei. Un alt jucător care ar putea juca cu 10 pe spate este Ansu Fati, dar totuși presa iberică crede că Pedri va avea onoarea și responsabilitatea de a purta acel tricou.
Imediat după anunțul că Messi va pleca de la echipă, s-a speculat că Barcelona va retrage tricoul cu numărul 10, doar că acest lucru nu este permis de Liga Spaniolă. Conform reglementărilor în vigoare, jucătorii din lotul primei echipe trebuie să poarte numere de la 1 la 25.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo