Lionel Messi a părăsit Barcelona după 17 ani și va semna în următoarele zile cu PSG. Echipa de pe Camp Nou va avea enorm de pierdut din punct de vedere sportiv și financiar, dar trebuie să se reorganizeze repede pentru că au mai rămas doar câteva zile până la startul noului sezon.
Messi va fi imposibil de înlocuit, el fiind liderul din teren și din vestiar al catalanilor în ultimii ani, dar cineva trebuie să-și asume rolul argentinianului în viitor.
Conform jurnaliștilor de la Sport.es, Sergio Busquets va fi noul căpitan de drept al echipei. În caz că mijlocașul nu va fi pe teren, banderola va fi purtată de Gerard Pique, Sergi Roberto sau Jordi Alba, fundașul stânga intrând pentru prima dată în cvartetul căpitanilor de la clubul blaugrana.
Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39

Pedri, favorit să preia tricoul cu numărul 10 la Barcelona

O altă chestiune apărută după plecarea lui Messi este cea legată de tricoul cu numărul 10, pe care starul argentinian l-a purtat fără întrerupere din 2008 încoace, de când l-a preluat de la Ronaldinho.
Clubul catalan a oferit destul de repede acest răspuns, deoarce la amicalul cu Juventus de aseară nciun jucător nu a jucat cu 10 pe spate.
Ca atare, Pedri are cele mai mari șanse să fie decarul echipei în noul sezon. Tânărul care este considerat viitorul lider al Barcelonei nu s-a întors încă la echipă, el jucând în urmă cu câteva zile finala olimpică cu echipa Spaniei. Un alt jucător care ar putea juca cu 10 pe spate este Ansu Fati, dar totuși presa iberică crede că Pedri va avea onoarea și responsabilitatea de a purta acel tricou.
Imediat după anunțul că Messi va pleca de la echipă, s-a speculat că Barcelona va retrage tricoul cu numărul 10, doar că acest lucru nu este permis de Liga Spaniolă. Conform reglementărilor în vigoare, jucătorii din lotul primei echipe trebuie să poarte numere de la 1 la 25.
Liga
Ce atitudine avea Messi în duelurile din El Clasico! Dezvăluirile unui fost portar de la Real Madrid
11/01/2022 LA 13:27
Ligue 1
Lionel Messi ratează duelul cu Olympique Lyon! De ce nu a fost inclus în lotul lui PSG
08/01/2022 LA 15:28