Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Camp Nou a "explodat" când Ansu Fati a revenit pe teren! Reacția suporterilor Barcelonei

Bianca Dumitru

Publicat 02/05/2022 la 09:13 GMT+3

Barcelona a câștigat duelul cu Mallorca, din a 34-a etapă a La Liga. Partida disputată pe Camp Nou a marcat revenirea pe teren a lui Ansu Fati, moment care i-a bucurat nespus pe suporterii clubului blaugrana.

Ansu Fati regresó ante el Mallorca

Credit imagine: Getty Images

Într-o etapă marcată de câștigarea titlului de Real Madrid, Barcelona și-a asigurat în mare măsură atingerea singurului obiectiv din acest final de sezon: ocuparea unui loc de Champions League. Catalanii veneau după două eșecuri la rând pe Camp Nou în La Liga, cu Cadiz și Rayo Vallecano, iar un succes în fața Mallorcăi era obligatoriu pentru ca echipa să nu aibă emoții în ultimele runde.
După o ocazie mare a lui Aubameyang și un gol anulat al lui Araujo, Barcelona a deschis scorul în minutul 25 prin Depay, care a fructificat o pasă a lui Jordi Alba. Avantajul catalanilor a fost dublat în minutul 54, când Busquets a marcat cu un șut perfect de la marginea careului.
Finalul nu a fost unul lipsit de emoții pentru gruparea blaugrana, Antonio Raillo înscriind pentru 2-1 în minutul 79, dar gazdele au gestionat bine ultimele minute ale meciului și au obținut o victorie care amortizează puțin din dezamăgirea ultimelor săptămâni.
Succesul de pe teren propriu din a 34-a etapă a La Liga a fost cu atât mai dulce pentru suporteri cu cât a marcat și revenirea pe teren a lui Ansu Fati. Tânărul decar al catalanilor a fost trimis pe gazon în minutul 75, în locul lui Aubameyang, spre încântarea fanilor.
În momentul în care suporterii au văzut că Ansu Fati este cel care va intra, Camp Nou a "explodat", toți cei prezenți în tribune scandându-i numele atacantului și aplaudând.
Cele 15 minute pe care le-a jucat împotriva celor de la Mallorca au fost primele după 3 luni în care Fati s-a confruntat cu o accidentare la coapsa stângă, suferită la finalul lunii ianuarie, când abia revenise după o altă problemă medicală, la tendon.
În acest sezon, fotbalistul care a preluat tricoul cu numărul 10 al Barcelonei după plecarea lui Lionel Messi la PSG a adunat doar 473 de minute pe teren, reușind 5 goluri.
Citește și:

Barcelona, aproape sigură de locul de Champions League

În urma victoriei cu Mallorca, Barcelona a revenit pe locul 2 în clasamentul din La Liga, având două puncte peste Sevilla. Față de Betis, ocupanta locului 5, catalanii au un avans de 9 puncte, dar andaluzii au un meci în minus.
Astfel, echipa lui Xavi mai poate pierde doar teoretic prezența pe unul dintre locurile 2-4, care asigură calificarea în grupele Champions League din sezonul viitor.
În ultimele 4 etape ale acestei stagiuni, Barcelona le va mai înfrunta pe Betis (în deplasare), Celta Vigo (acasă), Getafe (în deplasare) și Villarreal (acasă).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo