Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campania de achiziții a Barcei, în aer! Clubul nu poate semna azi cu Robert Lewandowski! Bugetul de salarii, peste Real

Andrei Nicolae

Publicat 03/06/2022 la 13:35 GMT+3

Barcelona ar putea cere celor patru căpitani ai săi o reducere de 50% a salariilor, pentru a ajuta la atenuarea tulburărilor financiare.

Robert Lewandowski im Trikot der polnischen Nationalmannschaft

Credit imagine: Getty Images

Barcelona se confruntă cu o situație limită până la 30 iunie, până la data respectivă trebuie să-și echilibreze balanța. Eduard Romeu, vicepreședintele economic al Barcelonei, a declarat că una dintre primele măsuri ar fi să le ceară celor patru căpitani și jucătorilor cu salarii mai mari să scadă chiar și cu 50%. Oficialul catalan a venit și cu un exemplu în acest sens:
"Masa salarială este de 560 de milioane. La Bayern este de 300 de milioane, iar la Madrid în jur de 400 de milioane. Negocierile cu jucătorii vor fi individuale și se vor baza pe interese tehnice."
Negocierile cu jucătorii, care ar trebui rezolvate înainte de sfârşitul lunii, pot determina plecarea unora dintre ei. "Va fi decizia jucătorilor. Au acorduri pe care le-au semnat, vorbim despre băgatul mâna în buzunar. Vom negocia pe calea mai intensă", a mai spus Romeu, care a adpugat că vânzările din motive economice, precum cel al lui Frankie de Jong, nu sunt avute în vedere și că orice operațiune va depinde exclusiv de criterii tehnice. În acest sens, el a negat că ar exista probleme în reînnoirea lui Gavi.
Clubul se confruntă în continuare cu probleme financiare, după un management financiar defectuos sub conducerea fostului președinte Josep Bartomeu. De asemenea, pandemia de Covid-19 a forțat deja alte reduceri forțate, inclusiv plecarea lui Lionel Messi.
Cererea către liderii echipei va fi făcută în săptămânile următoare și are potențialul de a provoca un "cutremur" pe Nou Camp. În prezent, Sergio Busquets este căpitanul clubului, în timp ce Gerard Pique, Sergi Roberto și Jordi Alba sunt vicecăpitani și au purtat banderola uneori.
Anterior, Pique a fost de acord să-și scadă salariul pentru a ajuta clubul afectat, în timp ce colegii săi au acceptat de asemenea condiții reduse.

Campania de achiziții a Barcelonei, în aer! Clubul nu poate semna azi cu Robert Lewandowski!

Între timp, șeful LaLiga, Javier Tebas, și președintele Barcelonei, Joan Laporta, au fost implicați într-un război al declarațiilor în ultimele zile. Oficialul La Liga a vorbit despre interesul Barcelonei pentru Robert Lewandowski și a declarat că, așa cum se prezintă situația azi, afacerea nu va putea fi finalizată.
"Barcelona știe ce trebuie să facă. Ei cunosc perfect regulile noastre de control economic și situația lor financiară. Regulile sunt acolo pentru a evita probleme economice majore.Nu știu dacă îi vor vinde pe [Frenkie] De Jong, Pedri sau Pepito Perez.
Ei știu ce trebuie să facă, să vândă active și să câștige mai mult, asta este ceea ce trebuie să facă. Barca a avut multe pierderi acumulate în ultimii ani fiscali, dintre care unele ar fi putut fi evitateAstăzi nu-l pot semna pe Lewandowski", a spus Tebas pentru Marca.
Așadar, campania de achiziții a Barcelonei este deocamdată în aer. Pentru a putea semna cu alți jucători, trebuie să pună în aplicare măsuri de urgență. Până acum, clubul a încheiat o înțelegere pentru Franck Kessie, liber de contract după ce a părăsit AC Milan, în timp ce Andreas Christensen este de asemenea așteptat să sosească după expirarea contractului la finalul lunii iunie la Chelsea.
Lewandowski este o țintă principală pentru șeful Xavi, iar clubul caută să renunțe la un număr de jucători pentru a se asigura că nu încalcă restricțiile ligii.
Romeu a confirmat faptul că Barca nu poate face azi față semnării lui Lewandowsky și că se va retușa și salariul baschetbalistului Mirotic
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo