Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cardiologul lui Aguero a dezvăluit de unde ar proveni problemele cardiace ale jucătorului

Andrei Nicolae

Publicat 16/12/2021 la 15:15 GMT+2

Medicul Roberto Peidro, care l-a tratat pe Kun Aguero din 2004, a susținut că problemele cardiace ar fi putut fi cauzate de un virus.

Sergio Aguero of FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Retragerea lui Sergio Aguero de pe teren la vârsta de 33 de ani din cauza unor probleme cardiace a luat prin surprindere lumea fotbalului. Jucătorul argentinian a anunțat ieri oficial că își agăța ghetele în cui după ce a suferit acea aritmie în meciul cu Alaves.
Cardiologul său, Roberto Peidro, a explicat mai detaliat motivele pentru care fosta vedetă de la Manchester City a luat această decizie.
Potrivit Marca, medicul a afirmat căAguero va putea duce o viață normală, în ciuda faptului că are o mică cicatrice lângă inimă, după o mică intervenție chirurgicală. "Ceea ce s-a făcut cu un cateter a fost să ardem acea zonă de unde au ieșit aritmiile. Credem că va funcționa foarte bine și va rezolva problema, dar sfatul nostru este să nu facă sport de mare performanță care implică un grad semnificativ de antrenament fizic, stres și psihic, câteva ore pe zi", a explicat Peidro. Referindu-se la problema pe care a suferit-o atacantul în 2004, el a adăugat: "Am eliminat acea aritmie, dar nu are nicio legătură cu ea și este mult mai puțin benignă".

Cardiologul lui Aguero: "Mica cicatrice nu are legătură cu coronavirusul sau cu vaccinul în sine"

De asemenea, cardiologul a exclus mai multe zvonuri care au indicat coronavirusul sau vaccinul în sine drept cauza problemelor cardiace ale atacantului argentinian: "Cel mai probabil, mica cicatrice găsită este produsă de un virus pe care l-a contactat la un moment dat în viață și nu a fost niciodată detectat, dar nu are nicio legătură cu coronavirusul sau cu vaccinul în sine".
Premier League Today
Medicul a detaliat, de asemenea, că Aguero a luat cea mai bună decizie, săse retragă din activitate: "Am fost foarte îngrijorat și când am văzut rezultatele testului, primul lucru pe care i l-am spus a fost: 'Dacă ai fi fiul meu, ți-aș recomanda să mergi în această direcție. Probabil că ai putea continua să joci și aritmiile s-ar putea să nu se mai repete, dar nu putem fi siguri'."
Kun Aguero a fost unul dintre cei mai mari atacanți ai fotbalului mondial în ultimii 15 ani. În memorabila sa carieră, Aguero a marcat 426 de goluri pentru echipele de club și naționalele Argentinei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo