Barcelona trece printr-o perioadă delicată, clubul având nevoie de reorganizare după despărțirea, printre altele, de Lionel Messi și Antoine Griezmann. Echipa lui Ronald Koeman nu are un start foarte bun de sezon, fiind învinsă în primele două etape ale grupelor Champions League, în timp ce în campionatul Spaniei ocupă doar locul 7.
Fostul președinte al catalanilor a vorbit despre situația de pe Camp Nou. Josep Maria Bartomeu, care este considerat principalul vinovat pentru dezastrul financiar de la Barcelona, a explicat faptul că situația în care se află fosta campioană a Spaniei este cauzată de pandemia de coronavirus, cerându-le suporterilor să nu uite performanțele realizate în mandatul său.
"I-aș ruga să prețuiască istoria. Am câștigat titluri, am acumulat profit de 190 de milioane de euro, dar după apariția Covid-ului, totul s-a ruinat pentru că veniturile au scăzut brusc cu 40%.
La Liga
Barcelona are două ținte clare pentru mercato-ul din iarnă! Pe ce posturi vor să aducă întăriri
28/10/2022 LA 14:21
Nu am avut resurse pentru a plăti taxele și salariile. Situația este complexă. Covid-ul ne-a făcut să trăim această situație. Când va dispărea, vom reveni la situația financiară anterioară. Înțeleg furia suporterilor, dar trebuie să ne uităm la echilibrul din ultimii 10 ani. Barcelona este cel mai valoros club din lume.
A existat un plan de reorganizare înainte de Covid aprobat de LaLiga și UEFA, dar după a fost foarte complicat. Mergeam la limita fair-play-ului financiar pentru că nu ne așteptam să fie pandemie, dar clubul avea resursele necesare să plătească tot ce datora.
Întotdeauna m-am gândit că atunci când pleacă un președinte trebuie să fie pașnic totul. Am văzut în ultimele zile diferite atacuri în mass-media la adresa mea și a consiliului meu de administrație", a explicat Bartomeu, pentru Esport3.

BARTOMEU NU-ȘI EXPLICĂ EȘECUL NOII ADMINISTRAȚII DE A-L PĂSTRA PE MESSI PE CAMP NOU

Recet, fostul președinte al Barcelonei a vorbit despre despărțirea lui Lionel Messi de clubul blaugrana. Bartomeu l-a acuzat de pierderea starului argentinian pe Joan Laporta, spunând că el, atunci când era în fruntea clubului, a făcut tot posibilul pentru ca Messi să se simtă bine și să nu-și mai dorească să plece de la club.
"Noua administrație l-a pierdut pe Leo Messi, Koeman trebuie să se descurce fără el acum. Ca președinte, eu nu am vrut niciodată ca Messi să plece și am făcut tot ce era posibil, am depus toate eforturile pentru ca Leo să rămână la echipă. El și-a dorit să continue, credea că e bine atât pentru echipă, cât și pentru el să fie alături de echipă în continuare.
În această vară l-au lăsat pur și simplu să plece, iar pentru mine asta pare o decizie foarte proastă. Cum să-l lași să plece așa? Să joci fără Messi înseamnă că multe lucruri trebuie să se schimbe", a spus fostul președinte al Barcelonei în presa din Spania.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Women's Champions League
Xavi dezamăgit de prestația catalanilor în meciul cu Bayern. "Ne-au dominat complet"
27/10/2022 LA 06:39
La Liga
Șefii Barcelonei i-au stabilit viitorul lui Xavi după eșecul din El Clasico! Decizia lui Laporta
19/10/2022 LA 07:53