Carlo Ancelotti este acum singurul antrenor care a câștigat de patru ori Liga Campionilor. Managerul italian este, de asemenea, singurul antrenor care a câștigat titlul în toate cele cinci mari campionate ale Europei. Cu toate acestea, statutul său la nivel continental este sub al managerilor Sir Alex Ferguson și Pep Guardiola, după cum a evidențiat Daily Mail într-un articol de analiză.
În weekend-ul trecut, Ancelotti a condus Real Madrid spre un nou trofeu în Liga Campionilor, după o finală cu Liverpool, câștigată cu 1-0. Asta după ce în februarie, mass-media din Spania relata că președintele clubului, Florentino Perez, se juca cu ideea de a-l demite. Înfrângerea Realului la PSG, în manșa tur din optimile de finală (scor 0-1), l-a nemulțumit pe șeful Los Blancos, vizavi de modul cum Ancelotti a așezat apărarea.

Carlo Ancelotti este cel mai titrat antrenor și totuși cotat sub Pep Guardiola și Sir Alex Ferguson

Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
IERI LA 13:43
Managerul italian și-a întărit poziția pe Bernabeu mai mult ca niciodată, după ce a terminat sezonul cu două trofee, în La Liga și Liga Campionilor.
Antrenorii care au câștigat de cele mai multe ori Liga Campionilor:
  • 4 trofee - Carlo Ancelotti
  • 3 trofee - Bob Paisley, Zinedine Zidane
În drumul spre titlu în Liga Campionilor, Real a reușit câteva reveniri senzaționale în partidele cu PSG, Chelsea și Manchester City.
"Desigur, orice echipă are nevoie de noroc pentru a câștiga Liga Campionilor, dar dacă îl ai și pe Ancelotti pe bancă, sunt șanse mari să câștigi competiția majoră din Europa", a punctat Daily Mail. Italianul a cucerit patru trofee în Liga Campionilor, două cu Real și două cu AC Milan.
"Cea mai bună calitate a lui Ancelotti este temperamentul său și l-am văzut timp de șapte ani. Se potrivește cluburilor mari pentru că nu mai au nevoie de presiune. Este puterea lui, este o parte specială a caracterului său", a declarat Paul Clement, numărul 2 al lui Ancelotti în prima sa perioadă la Madrid, pentru talkSPORT.
Ancelotti este și singurul antrenor care a cucerit tilul în toate cele cinci mari campionate, cu Milan, Chelsea, PSG, Bayern Munchen și Real.
În ciuda numeroaselor victorii la cel mai înalt nivel, managerul italian nu se bucură de aceeași apreciere precum Pep Guardiola ori Sir Alex Ferguson. Ancelotti a câștigat de două ori mai multe Ligi ale Campionilor decât Pep Guardiola, dar managerul lui Manchester City este mai bine văzut și mai bine cotat. Este și cazul lui Sir Alex Ferguson, care și-a încheiat cariera de ceva timp, dar care a contribuit la dezvoltarea unor jucători precum Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Roy Keane și David Beckham. Poate chiar și Jurgen Klopp are o poziție mai înaltă pe continent, după cum a mai precizat Daily Mail.
"Guardiola, desigur, a revoluționat modul în care toată lumea interpretează fotbalul cu stilul de joc pe care l-a introdus primul și cel mai cu succes la Barcelona.
Dar mai este Ancelotti care, pe parcursul unei cariere de antrenor de 20 de ani, este mult mai mult decât un mare supraviețuitor. El a învins-o pe United antrenată de Ferguson în drumul spre câștigarea Ligii Campionilor în 2007 și a depășit City, echipa lui Guardiola, în acest sezon în aceeași etapă a semifinalelor.
Ancelotti mai are doi ani de contract și atâta timp cât Perez rămâne răbdător - și acest sezon a putut să-l învețe cum răbdarea este o virtute - atunci este foarte probabil ca managerul italian să obțină mai multe trofee pentru a-și consolida poziția alături de cei mai mari ai jocului din toate timpurile", a mai relatat sursa citată.
Liga
FC Barcelona a mai rezolvat o problemă! Un jucător cu salariu mare, împrumutat la Tottenham
29/06/2022 LA 14:29
Liga
"Noul" Bernabeu, o bijuterie! Facilitățile uluitoare pe care le va avea stadionul lui Real Madrid
27/06/2022 LA 21:17