Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlo Ancelotti îl vrea la Real Madrid pe Eljif Elmas, omul care a interzis României să mai viseze la mondiale

Nicu Savin

Actualizat 15/11/2021 la 16:46 GMT+2

Carlo Ancelotti este recunoscut ca fiind un antrenor căruia îi place să ducă la echipele pe care le antrenează jucători care îi plac în mod special. Presa din Italia scrie că tehnicianul Realului este interesat de transferul lui Eljif Elmas, cel care a marcat golurile care au dus-o pe Macedonia de Nord la barajul pentru Campionatul Mondial. De asemenea, și Barcelona l-ar vrea pe mijlocaș.

Ancelotti

Credit imagine: EFE

Real Madrid are un lot destul de îmbătrânit, cel puțin la nivelul liniei mediene, acolo unde Modric, Kroos sau Casemiro sunt trecuți de prima tinerețe. Carlo Ancelotti este conștient că are nevoie de întăriri pe postul de mijlocaș central și va încerca să aducă un suflu nou în acea zonă.
Cam peste tot pe unde a antrenat, Ancelotti a luat după el, în limita posibilităților, fotbaliști pe care îi cunoștea de la fostele cluburi. Ultimul exemplu este transferul lui James Rodriguez la Everton. Italianul nu se dezice de această strategie nici la Real și se pare că le-a transmis șefilor să-i aducă un jucător în care el are mare încredere.
Conform Gazzetta dello Sport, Andelotti îl vrea pe Eljif Elmas, jucătorul care a impresionat în acest debut de sezon la Napoli. Macedonianul a ajuns la gruparea din Serie A în 2019, de la Fenerbahce, tocmai "Don Carlo" fiind cel care a insistat pentru transferul său, el fiind antrenorul napoletanilor în acea perioadă.
Citește și:

Ancelotti îl vrea pe Elmas la Real Madrid

Elmas este omul care a pus capăt speranțelor României de a mai ajunge la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. În minutul 65 al meciului dintre Macedonia de Nord și Islanda scorul era 1-1, iar România conducea în Liechtenstein, astfel că la acele rezultate tricolorii ar fi terminat grupa pe locul 2. Mijlocașul lui Napoli a marcat însă o dublă și a asigurat victoria macedonienilor, care vor juca în primăvară la barajul pentru turneul final.
Varianta Elmas la Real Madrid pare una fantasmagorică, însă ar putea fi o carte câștigătoare, mai ales că prețul său nu va fi unul exagerat. Real se va concentra în următoarele perioade de transferuri către mai mulți jucători de top, astfel că finanțele vor avea de suferit, iar, în aceste condiții, venirea lui Elmas pe Bernabeu pe o sumă modică pentru madrileni ar putea fi un real câștig.
Napoli a plătit pentru Elmas 16 milioane de €, iar cota sa actuală de piață este numai cu 1 milion de € mai mare. Totuși, Napoli ar putea avea pretenții sporite, mai ales că mijlocașul este urmărit intens și de Barcelona, club care nu-și permite transferuri pe bani mulți din cauza situației financiare precare.
Eljif Elmas este un jucător ideal pentru orice antrenor, deoarece poate juca cu același randament atât în poziția de mijlocaș central, dar și în banda stângă, într-o linie de 3 atacanți. După venirea lui Spaletti la Napoli, macedonianul a crescut foarte mult în evoluții și nu a lipsit în niciun meci din acest sezon, indiferent că a fost vorba de partide din Serie A sau din Europa League. În cele 16 apariții din această stagiune, Elmas a marcat 2 goluri și a dat 2 assist-uri pentru Napoli.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo