Articol scris de Andrei Nicolae
Goalkeeper-ul nu a ezitat să povestească în cartea sa și despre momentele mai puțin plăcute ce aveau loc pe teren în timpul derby-urilor din fața jucătorilor blaugrana. Polonezul a petrecut trei sezoane pe Bernabeu și a fost martor la partidele de foc care s-au disputat, când Pep Guardiola antrena Barcelona, iar Jose Mourinho era tehnicianul lui Real.
Jerzy Dudek a criticat atitudinea din anumite momente a lui Leo Messi, însă nici Cristiano Ronaldo sau Raul, doi dintre colegii săi din acea perioadă, nu au scăpat nepedepsiți. Despre starul argentinian, în prezent la PSG, fostul portar a dezvăluit următoarele aspecte:
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
"Era foarte derutant și provocator, la fel ca întreaga echipă a Barcelonei și ca Pep Guardiola. L-am văzut pe Messi spunându-le lucruri urâte lui Pepe și Ramos la care nu te-ai aștepta să vină din partea unei persoane atât de calmă și de agreabilă în aparență."
Acesta este probabil unul dintre motivele intervențiilor foarte agresive pe care le aveau fundașii centrali blanco asupra micului magician al Barcei în acele derby-uri. Duelurile din perioada Guardiola-Mourinho nu au fost niciodată lipsite de clinciuri, care se soldau deseori cu un cartonaș roșu acordat unui jucător dintr-o anumită tabără.
Dudek a vorbit în continuare despre Cristiano Ronaldo, despre care a spus că este "egocentric, foarte competitiv și un câștigător" și despre Raul, pe care l-a caracterizat drept "arogant, dar în final, un tip normal".
Jerzy a apărat în doar 12 partide pentru Real de-a lungul celor trei sezoane, fiind în permanență rezerva legendei galacticilor, Iker Casillas.
Cea mai notabilă performanță a polonezului rămâne aducerea trofeului Champions League în vitrina lui Liverpool, după finala nebună de la Istanbul în fața celor de la AC Milan, încheiată la loviturile de departajare. Atunci, Dudek a parat șuturile lui Pirlo și Shevchenko și a ajutat "cormoranii" să realizeze întoarcerea scorului de 3-0, pe care îl aveau italienii la pauza meciului.
Citește și:

Barcelona și Real Madrid se întâlnesc din nou în Supercupa Spaniei

Granzii Spaniei dau piept din nou miercuri seară în Supercupă, de data aceasta însă în faza semifinalelor. Cele două sunt cele mai galonate cluburi ale competiției stabilite în 1982, catalanii având 13 trofee, urmați de rivalii galactici, cu 11 supercupe în vitrina lor.
În confruntările directe din competiție, trupa de pe Bernabeu are un avantaj foarte mare. Cele două s-au întâlnit de șapte ori, iar Real Madrid a câștigat trofeul în șase dintre aceste confruntări, singurul succes al Barcelonei în fața rivalei venind în 2011.
Meciul dintre Barcelona și Real Madrid, care va avea loc pe stadionul King Fahd International din Riad, este programat de la ora 21:00.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51