Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce lovitură! Un star de la Barcelona își negociază transferul la PSG! Ar putea pleca gratis în 2022

Bianca Dumitru

Publicat 27/11/2021 la 18:09 GMT+2

Oficialii Barcelonei se tem că Ousmane Dembele nu ar mai vrea să-și prelungească înțelegerea, fotbalistul dorindu-și un salariu mai mare. Potrivit presei din Spania, pe urmele francezului se află, pe lângă Newcastle, și cei de la PSG, care și-l doresc în locul lui Mbappe, care ar putea pleca în vară de la echipă.

Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Ousmane Dembele mai are contract cu Barcelona până la finalul acestei stagiuni și, chiar dacă oficialii catalanilor au încercat să-i ofere o prelungire, fotbalistul nu a semnat încă nimic, încercând să le distragă atenția șefilor de la negocieri. Presa din Spania a scris că atacantul în vârstă de 24 de ani nu este mulțumit de condițiile de pe Camp Nou, dorindu-și un salariu mai mare.
În condițiile în care are oferte din Anglia, Dembele este deschis la discuții cu alte cluburi pentru a semna un nou contract. Francezul este dorit de Newcastle, jurnaliștii englezi notând că noii șefi ai clubului sunt dispuși să îi ofere un salariu de 15 milioane de euro, la care se adaugă încă 15 milioane de euro drept bonus de transfer.
Deși tentat de ofertă, fotbalistul este reticent cu privire la mutarea la Newcastle din cauza faptului că echipa este pe ultimul loc al clasamentului din Premier League, fiind în pericol de a retrograda la finalul acestui sezon.
Cei de la publicația El Nacional au notat în acest weekend că Dembele ar mai avea o variantă foarte atractivă. Atacantul ar fi dorit de PSG, oficialii parizienilor fiind din ce în ce mai siguri de despărțirea de Kylian Mbappe. Nasser Al-Khelaifi ar considera că jucătorul Barcelonei este o variantă bună pentru a-i lua locul, mai ales că acesta ar urma să ajungă gratis pe Parc des Princes, la finalul contractului său cu catalanii.
Conform sursei citate, lui Ousmane Dembele nu i-ar displăcea să joace alături de Messi și Neymar, fiind încântat și de gândul că ar putea reveni acasă. Rămâne de văzut ce va alege atacantul, dar varianta ca Barcelona să obțină vreo sumă de bani în schimbul lui pare tot mai greu de crezut.

Xavi, dat pe spate de Dembele

Adus pentru 135 de milioane de euro (cu tot cu bonusuri) de la Dortmund, atacantul de bandă a avut o serie interminabilă de accidentări. Ca atare, deși avea un potențial uriaș, jucătorul din Hexagon nu a crescut niciodată la nivelul sperat de Barcelona.
În ciuda faptului că e extrem de predispus la accidentări, Xavi are încredere că noul staff medical al catalanilor îl va pune pe picioare pe francez și acesta va deveni un fotbalist world class. Noul tehnician al Barcelonei a vorbit după meciul cu Benfica despre cât de impresionant e Dembele la antrenamente și a recunoscut că, înainte să revină pe Camp Nou, avea o impresie greșită despre acesta. Viteza, explozia și finalizarea sunt atuuri incredibile pentru fotbalistul de 24 de ani, care, dacă nu se va mai accidenta, poate să ajungă la un nivel impresionant.
"Dembele m-a surprins enorm. Crezi despre un jucător că e într-un anumit fel, apoi vezi cât de greșită era părerea ta. E fundamental pentru Barcelona, e un învingător și face diferența în față. Avem mare nevoie de el", a spus Xavi, după duelul cu Benfica, 0-0, în UCL.
Francezul a schimbat puțin fața jocului din Champions League, odată introdus pe teren. Xavi a fost extrem de mulțumit de modul în care s-a mișcat acesta pe final, chiar dacă Barcelona nu a reușit să înscrie golul "izbăvirii".
"Am vorbit cu Dembele. Eu sunt optimist că va prelungi. Acum a arătat că se poate sacrifica pentru echipă. A intrat și a dat totul, deși nu era 100% refăcut. Vreau ca jucătorii să se simtă bine la antrenamente, să fie cu zâmbetul pe buze. Așa am jucat eu întreaga carieră, mereu am avut parte de o atmosferă fantastică în vestiar. Caut, totodată, ca jucătorii să nu se plictisească la ședințele de pregătire, nu poți să faci totul tactic, ai nevoie să mixezi, pentru a le aduce plăcere jucătorilor. E nevoie și de câte o glumă, o atmosferă caldă și relaxantă îi va face pe jucători să fie mai buni, să câștige", a mai spus Xavi.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo