Noul jucător al lui Atletico Madrid, Daniel Wass, e nevoit să-și prelungească perioada de stat pe margine, după ce a fost forțat de către antrenorul Diego Simeone să joace împotriva Barcelonei, el având deja o accidentare la genunchi care necesita mai mult timp de recuperare. Wass a ajuns pe Wanda Metropolitani de la Valencia la sfârșitul ferestrei de transferuri din ianuarie, după plecarea lui Kieran Trippier la Newcastle.
Internaționalul danez și-a făcut debutul pentru club în meciul din La Liga de duminică de pe Camp Nou, fiind introdus pe teren la pauză. Wass s-a ciocnit cu fostul atacant al celor de la Manchester City, Ferran Torres, în minutul 90 al meciului, cu 6 minute înainte de fluierul final. Barcelona conducea cu 4-2 la acel moment, dar a rămas îm 10 oameni după ce Dani Alves a fost eliminat în minutul 69.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38

Diego Simeone, luat în colimator pe rețelele de socializare după ce l-a folosit accidentat pe Wass

Echipa medicală a lui Atletico a făcut o verificare rapidă pe teren pentru a se asigura că Wass e în regulă. În tot acest timp, Simeone era vizibil frustrat, epuizându-și deja toți înlocuitorii disponibili. Antrenorul i-a făcut semn lui Wass să continue să joace și l-a ridicat pe fotbalistul de 32 de ani înainte de a-l trimite înapoi pe terenul de joc.
Daniel Wass la capătul opus a încercat să treacă peste durerea pe care o resimțea în mod vizibil. Era clar deja în acest moment că fotbalistul de abia reușea să meargă, iar la final s-a prăbușit pe teren, după ce Barcelona a obținut victoria la două goluri diferență. Atletico a confirmat ulterior că Wass a suferit "o entorsă a ligamentului lateral intern al genunchiului drept".
Acum este de așteptat să rateze până la opt săptămâni, iar unii fani au pus sub semnul întrebării decizia lui Simeone de a-l trimite înapoi pe teren: "Un antrenor ar trebui să aibă în vedere interesul jucătorilor săi. Trimiterea unui jucător accidentat înapoi pe teren, cu prețul unei accidentări mai grave, pentru un meci care este deja pierdut... Ce rușine. Sper că Wass își revine repede!", a scris un fan pe Twitter. Un alt internaut a adăugat: "Ce rușine din partea antrenorului care l-a forțat să joace cu o accidentare".
Liga
Simeone, întrebat de ce a dat mâna cu Ancelotti deși pe Klopp îl lăsase cu mâna întinsă în toamnă
10/05/2022 LA 05:35
Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03