Joan Laporta a avut astăzi ingrata misiune de a prezenta public motivele pentru care Lionel Messi nu va putea continua la Barcelona. Așa cum Barcelona a anunțat în comunicatul emis aseară, problemele financiare ale clubului au stat în calea înregistrării noului contract al argentinianului la Liga Spaniolă, care nu a fost permisă pentru că ar fi încălcat regulile fair-play-ului financiar.
Laporta a recunoscut situația dezastruoasă în care se regăsește clubul catalan, acuzând în special vechea conducere administrativă. Dacă unii dintre fanii Barcelonei mai avea speranțe ca lucrurile în privința lui Messi să se schimbe, Laporta le-a risipit total prin ceea ce a declarat la conferința de presă.
Întrebat de un jurnalist ce s-ar întâmpla dacă cineva din La Liga l-ar suna și l-ar anunța că înregistrarea contractului lui Messi ar fi permisă, Laporta a oferit un răspuns care nu lasă loc de interpretări.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
"Nu putem trăi din vise. Îmi place să visez, dar nu este cazul, trebuie să vorbim despre realitate. Am avut un acord, nu-l putem înregistra.", a spus președintele Barcelonei, citat de Mundo Deportivo.

Joan Laporta a explicat pe larg de Messi nu poate continua la Barcelona

Așa cum anunțase încă de acum câteva săptămâni, președintele catalanilor a menționat că acordul dintre club și Messi fusese perfectat, dar chestiunile legate de fair-play-ul financiar au împiedicat înregistrarea contractului.
"Bună dimineața. Sunt aici pentru a explica situația legată de Leo Messi. Din păcate, am primit o moștenire dezastruoasă. Factura salarială reprezintă 110% din veniturile clubului. Știam asta de când am ajuns la club. Din păcate, cifrele care au rezultat după audit au scos la iveală pierderi mult mai mari decât ceea ce ni s-a spus spus și ceea ce anticipasem pe baza cifrelor oficiale. Pierderile anticipate sunt foarte mari, datoriile anticipate sunt mari. Acest club nu a avut limită salarială, iar contractele actuale fac să avem o masa salarială imensă.
Pentru a respecta fair-play-ul financiar impus de La Liga, ar fi trebuit să acceptăm un acord care ipoteca timp de jumătate de secol drepturile de televiziune ale unui club cu 120 de ani de existență. Un club care este mai presus de toate, chiar și deasupra celui mai bun jucător din lume. Înregistrarea contractului lui Messi ar fi fost foarte riscantă. Am vrut să ne asumăm acest risc, dar când am realizat care este situația reală a clubului ne-am dat seama că punea în pericol viitorul clubului.
Îi vom fi etern recunoscători, dar clubul este mai presus de orice. Messi a avut cel mai mare succes din istoria clubului. A fost un jucător de referință pentru cea mai frumoasă eră din istoria clubului. Acum începe o nouă eră, una după Leo Messi, așa cum s-a întâmplat și după alți jucători din istoria Barcelonei.
Vreau să închei spunând că Leo a vrut să rămână, la fel și noi. Acest pas fusese făcut și pentru asta trebuie să le mulțumim tuturor celor care au negociat, din partea clubului și a lui Leo", a declarat Laporta la conferința de presă de astăzi.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51