Ansu Fati și-a prelungit astăzi contractul cu Barcelona. După ce s-a speculat mult pe acest subiect, din cauza negocierilor intense dintre oficialii echipei și agentul fotbalistului, Fati a ales în cele din urmă să rămână la clubul la care a crescut.
Fiind un produs al academiei La Masia, acolo unde a trecut prin toate grupele de copii și juniori începând cu anul 2012, Ansu Fati a semnat un contract valabil până în 2027 cu gruparea de pe Camp Nou. La fel ca Pedri, un alt puști minune al Barcelonei, care și-a prelungit de curând contractul, catalanii i-au pus fotbalistului de 18 ani o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.
După anunțul oficial al prelungirii contractuale semnate de Ansu Fati, presa din Spania a dezvăluit că Joan Laporta s-a grăbit să-i convingă pe reprezentanții fotbalistului să ajungă la un acord pentru că pe urmele decarului se aflau 3 echipe importante din Europa.
Cupa Mondială FIFA
Franța – Polonia, primul duel al zilei în optimile CM! Mbappe, favorit în fața lui Lewandowski
ACUM 10 ORE
Potrivit jurnaliștilor de la Cope, Fati era dorit de Liverpool, Manchester United și PSG, toate cele trei cluburi făcându-i oferte mult mai bune din punct de vedere financiar decât Barcelona. De altfel, oficialii echipelor din Anglia și Franța ar fi luat deja legătura cu Jorge Mendes, însă Laporta a avut câștig de cauză, Ansu Fati dorindu-și să rămână pe Camp Nou.
https://i.eurosport.com/2021/10/21/3240509.jpg

ANSU FATI NU VREA SĂ FIE CONSIDERAT NOUL MESSI

Purtător al tricoului cu numărul 10, tricou purtat de Messi, dar și de alți mari jucători din istoria Barcelonei, Ansu Fati a vorbit despre 'greutatea' acestui număr: "E o întrebare care mi se pune des. Este adevărat că este un număr important, purtat de Leo și de alți mari jucători. Cântărește enorm, dar știu ce trebuie să fac. Nu e o presiune, dar se vorbește mult. Nimeni nu va fi ca Messi, eu trebuie să merg pe drumul meu", a spus Ansu Fati.
De asemenea, fotbalistul de 18 ani a vorbit și despre faptul că Barcelona a fost prima sa opțiune, în ciuda faptului că a avut propuneri și din Premier League: "Da, am avut oferte din străinătate, dar visul meu a fost să rămân aici. Din prima zi i-am zis lui Jorge Mendes că prima mea opțiune este Barcelona. A înțeles perfect asta și sunt extrem de fericit că Barcelona a crezut în mine", a adăugat tânărul decar al catalanilor.
De asemenea, Fati a ținut să îi asigure pe fani că echipa va face tot posibilul pentru a ieși din această perioadă dificilă, prima șansă fiind duminică, în El Clasico: "Am încredere în echipă și știu că trebuie să devenim mai buni. Noi vom ieși și vom da totul, ca întotdeauna. Într-un clasic nu există favoriți. Jucăm acasă, lucru care este în favoarea noastră și vom încerca să facem tot posibilul ca să câștigăm", a declarat Fati.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Cupa Mondială FIFA
GE-NI-AL! Australienii l-au așteptat pe Messi la poze după ce i-a eliminat de la Cupa Mondială
ACUM 11 ORE
Cupa Mondială FIFA
Veste dură pentru Argentina înaintea optimilor CM! Di Maria ar putea lipsi din primul "11"
IERI LA 17:09