Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cele trei oferte pe care Ansu Fati le-a refuzat pentru a rămâne la Barcelona! Unde era dorit

Bianca Dumitru

Publicat 21/10/2021 la 19:34 GMT+3

Ansu Fati și-a prelungit astăzi contractul cu Barcelona. Presa din Spania a anunțat ulterior că tânărul decar al echipei lui Ronald Koeman a refuzat oferte importante pentru a rămâne pe Camp Nou, fiind dorit, printre altele, la Manchester United, PSG și Liverpool.

Ansu Fati of FC Barcelona during the UEFA Champions League match between FC Barcelona v Dinamo Kiev at the Camp Nou on October 20, 2021

Credit imagine: Getty Images

Ansu Fati și-a prelungit astăzi contractul cu Barcelona. După ce s-a speculat mult pe acest subiect, din cauza negocierilor intense dintre oficialii echipei și agentul fotbalistului, Fati a ales în cele din urmă să rămână la clubul la care a crescut.
Fiind un produs al academiei La Masia, acolo unde a trecut prin toate grupele de copii și juniori începând cu anul 2012, Ansu Fati a semnat un contract valabil până în 2027 cu gruparea de pe Camp Nou. La fel ca Pedri, un alt puști minune al Barcelonei, care și-a prelungit de curând contractul, catalanii i-au pus fotbalistului de 18 ani o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.
După anunțul oficial al prelungirii contractuale semnate de Ansu Fati, presa din Spania a dezvăluit că Joan Laporta s-a grăbit să-i convingă pe reprezentanții fotbalistului să ajungă la un acord pentru că pe urmele decarului se aflau 3 echipe importante din Europa.
Potrivit jurnaliștilor de la Cope, Fati era dorit de Liverpool, Manchester United și PSG, toate cele trei cluburi făcându-i oferte mult mai bune din punct de vedere financiar decât Barcelona. De altfel, oficialii echipelor din Anglia și Franța ar fi luat deja legătura cu Jorge Mendes, însă Laporta a avut câștig de cauză, Ansu Fati dorindu-și să rămână pe Camp Nou.
Ansu Fati, durante su acto de renovación con el FC Barcelona

ANSU FATI NU VREA SĂ FIE CONSIDERAT NOUL MESSI

Purtător al tricoului cu numărul 10, tricou purtat de Messi, dar și de alți mari jucători din istoria Barcelonei, Ansu Fati a vorbit despre 'greutatea' acestui număr: "E o întrebare care mi se pune des. Este adevărat că este un număr important, purtat de Leo și de alți mari jucători. Cântărește enorm, dar știu ce trebuie să fac. Nu e o presiune, dar se vorbește mult. Nimeni nu va fi ca Messi, eu trebuie să merg pe drumul meu", a spus Ansu Fati.
De asemenea, fotbalistul de 18 ani a vorbit și despre faptul că Barcelona a fost prima sa opțiune, în ciuda faptului că a avut propuneri și din Premier League: "Da, am avut oferte din străinătate, dar visul meu a fost să rămân aici. Din prima zi i-am zis lui Jorge Mendes că prima mea opțiune este Barcelona. A înțeles perfect asta și sunt extrem de fericit că Barcelona a crezut în mine", a adăugat tânărul decar al catalanilor.
De asemenea, Fati a ținut să îi asigure pe fani că echipa va face tot posibilul pentru a ieși din această perioadă dificilă, prima șansă fiind duminică, în El Clasico: "Am încredere în echipă și știu că trebuie să devenim mai buni. Noi vom ieși și vom da totul, ca întotdeauna. Într-un clasic nu există favoriți. Jucăm acasă, lucru care este în favoarea noastră și vom încerca să facem tot posibilul ca să câștigăm", a declarat Fati.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo