Barcelona încearcă în această perioadă să scape de mai mulți jucători care nu se regăsesc în planurile lui Xavi, încercând astfel să le facă loc altor fotbaliști care sunt doriți pe Camp Nou în perioada următoare. Unul dintre cei care ar putea pleca în curând de la Barcelona este Sergino Dest, care este dorit insistent de Chelsea.
Fotbalistul de 21 de ani este unul dintre cei mai curtați jucători ai catalanilor, pe urmele sale aflându-se în această iarnă și Bayern Munchen, dar și Atletico Madrid, care s-a arătat interesată după plecarea lui Kieran Trippier.
Dest este dorit, însă, și de Chelsea, care poartă negocieri avansate cu Barcelona, englezii având nevoie de un fundaș versatil, în jurul căruia să poată remodela toată linia defensivă înaintea sezonului 2022/23.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Fotbalistul nu și-ar dori să plece de pe Camp Nou, însă oferta celor de la Chelsea ar putea fi una tentantă în condițiile în care echipa lui Thomas Tuchel este una care se luptă anual pentru cele mai importante trofee din Europa.
Pentru a-i da drumul lui Sergino Dest, fotbalist cotat de site-ul transfermarkt.com la 18 milioane de euro, oficialii Barcelonei își doresc aproximativ 20 de milioane de euro, pentru a recupera investiția făcută în 2020, atunci când l-au transferat de la Ajax pentru 21 de milioane de euro.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla, mai ales că jurnaliștii de la publicația catalană Sport au anunțat că unii dintre șefii de pe Camp Nou sunt de părere că vânzarea lui Dest ar fi o greșeală majoră, acesta având potențialul de a ajunge un fundaș de top în următorii ani, pe care catalanii riscă să-l piardă.
Citește și:

Azpilicueta va ajunge în vară la Barcelona

După ce au realizat transferul lui Ferran Torres, cei de la Barcelona au ajuns la un acord și cu Cezar Azpilicueta, care se va muta din vară pe Camp Nou. Fundașul lui Cheslea se află în ultimul an de contract și va ajunge astfel gratis la Barcelona, ceea ce reprezintă o mare lovitură pentru gruparea blaugrana în condițiile în care bugetul de achiziții va fi limitat.
"Doar câteva motive personale ar putea schimba cursul operațiunii", a declarat jurnalistul Gerrard Romero la finalul lunii decembrie. Așadar, Barcelona și-a asigurat în mare parte serviciile unui jucător cu o vastă experiență, care are și avantajul polivalenței. Așa cum a demonstrat la Chelsea, Azpilicueta poate juca cu același randament pe ambele flacuri ale defensivei, dar și ca fundaș central.
Azpilicueta a ajuns în 2012 la Chelsea, de la Marseille, și a câștigat numeroase trofee în tricoul londonezilor, cele mai importante fiind două titluri în Premier League, un trofeu Champions League și două trofee Europa League.
Cezar Azpilicueta nu este singurul jucător de la Chelsea aflat pe lista Barcelonei. Presa iberică a scris că și Andreas Christensen ar fi dorit de Xavi pe Camp Nou. Danezul se află și el pe lunga listă a jucătorilor lui Chelsea aflați la final de contract și deocamdată nu a ajuns la un acord de prelungire, deși londonezii ar vrea să-l păstreze.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42