Chelsea își face în această perioadă lista de transferuri pentru vara anului 2022, oficialii londonezilor dorindu-și să-i întărească lotul lui Thomas Tuchel. Potrivit celor de la GiveMeSport, una dintre țintele celor de la Chelsea va fi Sergino Dest, fundașul Barcelonei, la care catalanii sunt dispuși să renunțe.
Chiar dacă s-a zvonit că șefii de pe Camp Nou ar vrea să-l trimită la Ajax Amsterdam la schimb cu Noussair Mazraoui, aceștia vor să recupereze o parte din suma de bani pe care au investit-o în transferul americanului. Astfel, englezii ar putea avea o șansă, conform sursei citate cei de la Chelsea fiind dispuși să plătească 35 de milioane de euro pentru fundașul de 21 de ani.
Dest are calități deosebite și avantajul de a putea evolua cu același randament pe ambele flacuri ale defensivei sau chiar la mijlocul terenului. Astfel, Tuchel vede în el o variantă ideală pe termen scurt pentru înlocuitrea lui Chilwell, dar și pe termen lung, fiind un jucător polivalent.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
ACUM 15 ORE
Sergino Dest a ajuns pe Camp Nou în 2020, în schimbul a 21 de milioane de euro. În prezent, americanul este cotat de site-ul transfermarkt.com la 18 milioane de euro.
Citește și:

Dest ar putea fi trimis la Ajax în schimbul lui Mazraoui

La sfârșitul lunii decembrie, jurnaliștii publicației spaniole As au anunțat că șefii catalanilor ar discuta despre un schimb de jucători cu cei de la Ajax Amsterdam. Cei doi fotbaliști implicați în aceste negocieri sunt Sergino Dest și Noussair Mazraoui, acesta din urmă având contract cu olandezii doar până în vara anului 2022.
Marocanul de 24 de ani ar fi fost în atenția Barcelonei pentru un transfer în vară, dar el ar putea ajunge încă din această iarnă pe Camp Nou, urmând a concura cu Dani Alves pentru postul de titular. Catalanii ar fi dispuși ca, în locul lui Mazraoui, să-l trimită la Ajax pe Dest, pe care l-au adus de acolo în octombrie 2020, în schimbul a 21 de milioane de euro.
Americanul nu l-a impresionat pe Xavi și, deși este fericit în Spania, nu ar spune 'nu' unei oferte bune. La Amsterdam, club la care s-a format, Sergino Dest ar avea șansa de a evolua în continuare în Champions League, putând să se pregătească pentru a participa la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, unde își dorește să ajungă alături de echipa Statelor Unite.
Cei de la Ajax ar fi interesați de acest schimb, dar rămâne de văzut cum și-ar putea recupera Barcelona o parte dintre banii investiți în transferul lui Dest. Cele două părți ar urma să negocieze în această lună, mutările având șanse mari de reușită în condițiile în care cele două cluburi sunt în relații foarte bune.
https://i.eurosport.com/2022/01/13/3287387.jpg
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
IERI LA 07:49
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50