Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea vrea să transfere un jucător de la Barcelona! Cine este fotbalistul dorit de Tuchel

Bianca Dumitru

Publicat 14/01/2022 la 16:36 GMT+2

Chelsea își pregătește lista de transferuri pentru următoarele luni, iar una dintre țintele londonezilor este Sergino Dest, jucătorul de 21 de ani al celor de la Barcelona, la care Xavi ar fi dispus să renunțe.

Serginho Dest

Credit imagine: Eurosport

Chelsea își face în această perioadă lista de transferuri pentru vara anului 2022, oficialii londonezilor dorindu-și să-i întărească lotul lui Thomas Tuchel. Potrivit celor de la GiveMeSport, una dintre țintele celor de la Chelsea va fi Sergino Dest, fundașul Barcelonei, la care catalanii sunt dispuși să renunțe.
Chiar dacă s-a zvonit că șefii de pe Camp Nou ar vrea să-l trimită la Ajax Amsterdam la schimb cu Noussair Mazraoui, aceștia vor să recupereze o parte din suma de bani pe care au investit-o în transferul americanului. Astfel, englezii ar putea avea o șansă, conform sursei citate cei de la Chelsea fiind dispuși să plătească 35 de milioane de euro pentru fundașul de 21 de ani.
Dest are calități deosebite și avantajul de a putea evolua cu același randament pe ambele flacuri ale defensivei sau chiar la mijlocul terenului. Astfel, Tuchel vede în el o variantă ideală pe termen scurt pentru înlocuitrea lui Chilwell, dar și pe termen lung, fiind un jucător polivalent.
Sergino Dest a ajuns pe Camp Nou în 2020, în schimbul a 21 de milioane de euro. În prezent, americanul este cotat de site-ul transfermarkt.com la 18 milioane de euro.
Citește și:

Dest ar putea fi trimis la Ajax în schimbul lui Mazraoui

La sfârșitul lunii decembrie, jurnaliștii publicației spaniole As au anunțat că șefii catalanilor ar discuta despre un schimb de jucători cu cei de la Ajax Amsterdam. Cei doi fotbaliști implicați în aceste negocieri sunt Sergino Dest și Noussair Mazraoui, acesta din urmă având contract cu olandezii doar până în vara anului 2022.
Marocanul de 24 de ani ar fi fost în atenția Barcelonei pentru un transfer în vară, dar el ar putea ajunge încă din această iarnă pe Camp Nou, urmând a concura cu Dani Alves pentru postul de titular. Catalanii ar fi dispuși ca, în locul lui Mazraoui, să-l trimită la Ajax pe Dest, pe care l-au adus de acolo în octombrie 2020, în schimbul a 21 de milioane de euro.
Americanul nu l-a impresionat pe Xavi și, deși este fericit în Spania, nu ar spune 'nu' unei oferte bune. La Amsterdam, club la care s-a format, Sergino Dest ar avea șansa de a evolua în continuare în Champions League, putând să se pregătească pentru a participa la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, unde își dorește să ajungă alături de echipa Statelor Unite.
Cei de la Ajax ar fi interesați de acest schimb, dar rămâne de văzut cum și-ar putea recupera Barcelona o parte dintre banii investiți în transferul lui Dest. Cele două părți ar urma să negocieze în această lună, mutările având șanse mari de reușită în condițiile în care cele două cluburi sunt în relații foarte bune.
Premier League 14-16 ianuarie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo