În vârstă de 45 de ani, Cosmin Contra a semnat pe 29 august un contract cu Al Ittihad în campionatul Arabiei Saudite. Fostul selecționer al României nu mai antrenase de când a plecat de la Dinamo. Acum, tehnicianul pregătește clubul din Arabia Saudită, unde au mai activat în trecut și alți antrenori români.
Contra a debutat perfect în Arabia Saudită, acolo unde a bifat deja două victorii categorice cu Al Ittihad în campionat, 6-1 contra celor de la Abha și 3-1 împotriva lui Al Nasr. Trupa pregătită de Cosmin Contra este prima în clasament, cu 12 puncte după cinci etape. Podiumul este completat de Al-Hilal și Al-Raed, ambele cu câte 10 puncte.
Liga
Barcelona, învinsă de nou-promovata Rayo Vallecano după un penalty ratat de Memphis Depay
ACUM O ORĂ
Pentru Cosmin Contra, aceasta este prima aventură în zona arabă, dar nu prima în afara Europei. Fostul selecționer a mai antrenat-o pe Gunagzhou City (China). În afară de Dinamo, Contra a mai antrenat Petrolul în Liga 1, dar cea mai importantă echipă pregătită de el a fost Getafe, în La Liga. "Guriță" a mărturisit în cotidianul spaniol Marca faptul că-și dorește să revină în campionatul Spaniei.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223716.png

Cosmin Contra vrea să revină în La Liga

Cosmin Contra a oferit de curând un interviu pentru Marca în care a vorbit despre unde și-ar dori să antreneze. Fostul selecționer al României a mărutirist că i-ar plăcea să primească o nouă șansă în campionatul Spaniei, acolo unde a mai antrenat-o pe Getafe, în perioada martie 2014 - ianuarie 2015, când a înregistrat 10 victorii, șapte remize și 12 înfrângeri.
"Aș vrea să aibă cineva din Spania încredere în mine. Merit o nouă șansă, dar știu că este complicat. Ar fi un vis să antrenez din nou în La Liga.La Liga a pierdut jucători importanți, campionatul e mai puțin competitiv decât era înainte. Fotbalul evoluează, generațiile se schimbă, e ceva normal. Nu cred că e corect să comparăm perioade diferite. E clar că există o schimbare și nu mai este la fel ca acum câțiva ani", a spus Contra pentru Marca.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Liga
Ansu Fati s-a accidentat din nou! Care este starea fotbalistului după durerile resimțite în weekend
ACUM 3 ORE
Liga
Un nou transfer de răsunet pe axa Barcelona - Atletico! Un căpitan al catalanilor, dorit de Simeone
ACUM 6 ORE