Pedri a fost unul dintre cei mai activi fotbaliști ai ultimului an. Pe lângă prestațiile bune din La Liga, mijlocașul în vârstă de 18 ani a evoluat și în tricoul echipei naționale a Spaniei la Campionatul European și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
În urma evoluțiilor sale, cota de piață a tânărului fotbalist a explodat. Pedri, care în urmă cu un an valora 15 milioane de euro, este cotat acum de site-ul transfermarkt.com la 80 de milioane de euro, la fel ca Lionel Messi, starul argentinian care a debutat la PSG la finalul lunii august, după 21 de ani petrecuți în tricoul Barcelonei.
Valoarea lui Pedri a crescut cu 166,7% de la începutul anului, ibericul fiind pe locul 16 în topul celor mai valoroși fotbaliști ai momentului. Liderul clasamentului este Kylian Mbappe, cotat la 160 de milioane de euro. Pedri este al doilea cel mai scump jucător din La Liga, fiind depășit doar de coechipierul său de la Barcelona, Frenkie de Jong, a cărui valoare este de 90 de milioane de euro.
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
IERI LA 15:31
https://i.eurosport.com/2021/09/07/3214819.png

Pedri, refuzat de Real Madrid înainte de a semna cu Barcelona

Ținând cont de forma excelentă a lui Pedri, cel mai probabil, Real Madrid se gândește cu regret la tânărul mijlocaș. Fotbalistul de 18 ani a fost în probe la formația de pe Santiago Bernabeu în 2018, pe vremea când se afla la Las Palmas.
În timpul testelor de la baza Realului, Pedri nu a avut cea mai bună evoluție și a fost refuzat. Se pare totuși că în ziua respectivă vremea a fost una foarte urâtă (era frig și ningea), iar tânărul jucător nu s-a simțit în largul său, explicându-se astfel prestația sub așteptări.
Nici Barcelona nu a fost foarte convinsă de la bun început de talentul lui Pedri. Rapoartele publicate de presa spaniolă arată că jucătorul a fost respins de câteva ori și de clubul de pe Camp Nou.
"Am făcut șase rapoarte pozitive din 2017 până în 2019. Am fost să-l vedem de două ori, au avut opțiunea de a-l semna și a fost respins", a mărturisit Carlos Marin, fost scouter al Barcelonei în Insulele Canare.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
IERI LA 11:01
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
26/05/2022 LA 18:33