Antonio Rudiger a fost prezentat azi oficial la Real Madrid, după ce a semnat recent un contract pe 4 ani. Fundașul german în vârstă de 29 de ani ajunge pe Bernabeu din postura de jucător liber, după ce și-a încheiat contractul cu Chelsea.
Los Blancos i-au oferit o prezentare care a urmat tiparele standard. Semnarea contractului, fotografii cu tricoul și cupele europene, video, declarații ale președintelui Florentino Perez și ale jucătorului, conferință de presă și primele atingeri ale mingii în noul tricou. Rudiger va purta numărul 22, cel purtat de Isco în ultimele șapte sezoane. "Numărul meu preferat este 2, dar îi aparține lui Carvajal. Mi-au oferit 12 și 22 și am luat 22", a clarificat germanul problema alegerii tricoului la Real.
Liga
Real Madrid caută rezervă pentru Benzema. Werner, pe lista echipei de pe Bernabeu
29/07/2022 LA 09:33

Declarațiile lui Antonio Rudiger sub privirile lui Florentino Perez

Rudiger a dat dovadă de echilibru în prima sa conferință de presă, după cum a evidențiat Marca, a lăsat senzația că se va potrivi perfect în vestiarul madrilenului. "Sunt un lider, dar Roma nu a fost construită în două ore", a spus germanul sub privirile lui Florentino Perez, care l-a definit drept unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume.
Internaționalul german a susținut că nu va face comparații între Real Madrid și Chelsea, club cu care a câștigat Liga Campionilor în 2021, pentru că "toate cluburile la care am jucat sunt importante pentru mine. La Madrid, desigur, este presiune".
Rudiger a mărturisit apoi că a fost căutat și de rivalii catalani: "A fost interes de la Barcelona, ​​dar i-am spus agentului meu că Madrid sau nimic."
"Când am jucat împotriva echipei Real Madrid încă nu erau închise negocierile (Chelsea – Real au fost adversare în sferturi în acest sezon). Scopul meu a fost să elimin pentru Madridul, sunt profesionist. Mi-a fost ușor să mă concentrez."
Când și-a ales fundașul favorit, Rudiger a făcut o selecție surpriză: "Sunt mulți fundași la nivel înalt, dar dacă trebuie să aleg unul, o să merg cu Pepe. Are caracteristici pe care le iubesc. Și din câte îmi spun ei, este foarte prietenos în afara terenului și o bestie în teren."
Vorbind despre caracterul lui, fundașul a mărturisit: "Îmi place foarte mult să discut, să râd, să dansez... Dar pe teren sunt foarte serios, nu glumesc. Contribuția mea la vestiar este spiritul meu de luptă, conducerea. Dar Roma nu a fost construită în două zile, mai întâi trebuie să învăț spaniolă. Voi fi rapid."
Vorbind despre Realul din copilăria lui, Rudiger a dezvăluit că Ronaldo Nazario a fost un idol în orașul lui. "Și mie mi-a plăcut. Și aș vrea să-l numesc și pe Zidane, îmi amintesc de golul lui cu Leverkusen", a mai spus Rudiger, care va juca în a patra ligă importantă după Germania, Italia și Anglia. "Am jucat în Germania și trebuia să fii foarte rapid. În Italia, fotbalul este foarte tactic. În Anglia, fizicul este important, iar în Spania este multă calitate. Este o provocare care îmi place", a completat germanul.
Întrebat ce poate aduce în apărare, jucătorul a susținut: "Madrid are jucători foarte buni, mai ales în poziția mea. Dar mă simt în siguranță și voi adăuga competitivitate, pentru că este foarte bine pentru o echipă. Este o mare provocare."

Mesajul de întâmpinare al lui Florentino Perez

"Astăzi este din nou una dintre acele zile speciale. La Real Madrid vine unul dintre acei jucători care ne va face mai puternici, un om care își va lăsa sufletul în fiecare meci. Încă un an ne vom lupta pentru toate titlurile. Întărirea și îmbunătățirea echipei noastre este o provocare. Astăzi îi urăm bun venit lui Antonio Rudiger.
Dragă Antonio, astăzi faci parte dintr-o familie și un club unic, clubul celor 14 cupe europene. Ai făcut tot ce ai putut pentru a fi aici. Ai avut multe opțiuni, dar ai ales acest scut pentru a atinge obiective care păreau imposibile. Vei vedea că sub acest tricou se trăiesc senzații unice. La Chelsea ai fost un etalon, un reper pentru o echipă învingătoare, ca la naționala Germaniei.
De acum, ești jucătorul de la Madrid și ai optat pentru cea mai mare provocare a carierei tale. Real Madrid te va însoți mereu, pentru ca în cele mai grele momente să te ajute să le depășești. Cu acest tricou poți realiza lucruri foarte greu de explicat. Vei afla rapid ce este Madridul", a fost mesajul de întâmpinare al lui Florentino Perez.
Liga
Rudiger, reprofilat de Ancelotti. Ce a spus antrenorul lui Real Madrid despre postul fundașului său
26/07/2022 LA 10:47
Liga
Juventus intră în cursa pentru transferul lui Depay. Olandezul, aproape de despărțirea de Barca
26/07/2022 LA 08:36