Kessie a fost curtat de Barcelona și în perioada de mercato din iarnă, când a fost lăsat de gruparea de pe San Siro să negocieze cu orice club și-a dorit. Jucătorul ivorian nu a vrut să se grăbească în luarea unei decizii, deși era presat atât de cluburile care doreau semnătura lui, cât și de Milan, care i-a oferit prelungirea contractului.
Potrivit Mundo Deportivo, Kessie a fost flatat când a aflat de interesul Barcelonei pentru el, însă nu era sigur că se poate potrivi filosofiei de joc a lui Xavi. Antrenorul catalanilor a decis să îl sune personal pe jucătorul de 25 de ani și să îi explice de ce are nevoie de el mai exact.
Fostul jucător al catalanilor i-a spus ivorianului ca are nevoie de un jucător la mijlocul terenului care este puternic și care are experiență de joc. Legenda clubului a vorbit în continuare cu Frank Kessie despre poziția pe care o va avea ivorianul în teren. Xavi vrea să îl folosească pe african în spatele mijlocașilor de creație, pentru a le crea mai multă libertate în jocul lor.
Liga
FC Barcelona, PSG și City pregătesc un schimb de senzație! De Jong, cheia întregii operațiuni
ACUM 8 ORE
Kessie va ocupa astfel rolul de închizător în echipa blaugrana, ivorianul fiind obișnuit cu această poziție, pe care o ocupa și sub comanda lui Stefano Pioli, în Serie A. Jurnaliștii cotidianului spaniol citat afirmă că Xavi l-a dorit pe jucătorul lui AC Milan, deoarece are un stil de joc asemănător cu Yaya Toure și Seydou Keita, pe care i-a avut colegi în urmă cu mulți ani pe Camp Nou.
Citește și:

Xavi are un rol important în transferurile Barcelonei

Tehnicianul de 42 de ani este implicat în discuțiile pe care echipa blaugrana le poartă cu țintele lor. Antrenorul iberic intervine în momentul în care un jucător are dubii legate de venirea la Barcelona, prezentând planul său pentru club și motivele pentru care gruparea catalană este alegerea corectă. Xavi nu intervine peste munca lui Mateu Alemany, care negociază contractele jucătorilor, sau a lui Jordi Cryuff, care realizează o evaluare sportivă a țintelor lor.
Kessie își poate face debutul sub comanda lui Xavi luna viitoare, într-un meci oficial la startul noului sezon La Liga, când Barcelona o întâlnește pe Rayo Vallecano, pe teren propriu.
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Haller! Ce atacant cu experiență au adus nemții
IERI LA 20:34
Liga
"După Messi și Ronaldo, eram eu! Toți granzii mă voiau!" Dezvăluirea unui jucător liber de contract
IERI LA 20:14