Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum l-a convins Xavi pe Kessie să vină la Barcelona? Motivele invocate de antrenorul catalanilor

Andrei Nicolae

Publicat 10/07/2022 la 18:46 GMT+3

Franck Kessie a devenit jucătorul Barcelonei în urmă cu aproape o săptămână, după ce ivorianul s-a despărțit de AC Milan, pentru care evoluase în ultimii trei ani. Jucătorul de 25 de ani a vorbit despre transferul său și a povesit cum a decurs dialogul dintre el și Xavi, care l-a convins să vină pe Camp Nou.

Kessie presentado con el Barça

Credit imagine: Getty Images

Kessie a fost curtat de Barcelona și în perioada de mercato din iarnă, când a fost lăsat de gruparea de pe San Siro să negocieze cu orice club și-a dorit. Jucătorul ivorian nu a vrut să se grăbească în luarea unei decizii, deși era presat atât de cluburile care doreau semnătura lui, cât și de Milan, care i-a oferit prelungirea contractului.
Potrivit Mundo Deportivo, Kessie a fost flatat când a aflat de interesul Barcelonei pentru el, însă nu era sigur că se poate potrivi filosofiei de joc a lui Xavi. Antrenorul catalanilor a decis să îl sune personal pe jucătorul de 25 de ani și să îi explice de ce are nevoie de el mai exact.
Fostul jucător al catalanilor i-a spus ivorianului ca are nevoie de un jucător la mijlocul terenului care este puternic și care are experiență de joc. Legenda clubului a vorbit în continuare cu Frank Kessie despre poziția pe care o va avea ivorianul în teren. Xavi vrea să îl folosească pe african în spatele mijlocașilor de creație, pentru a le crea mai multă libertate în jocul lor.
Kessie va ocupa astfel rolul de închizător în echipa blaugrana, ivorianul fiind obișnuit cu această poziție, pe care o ocupa și sub comanda lui Stefano Pioli, în Serie A. Jurnaliștii cotidianului spaniol citat afirmă că Xavi l-a dorit pe jucătorul lui AC Milan, deoarece are un stil de joc asemănător cu Yaya Toure și Seydou Keita, pe care i-a avut colegi în urmă cu mulți ani pe Camp Nou.
Citește și:

Xavi are un rol important în transferurile Barcelonei

Tehnicianul de 42 de ani este implicat în discuțiile pe care echipa blaugrana le poartă cu țintele lor. Antrenorul iberic intervine în momentul în care un jucător are dubii legate de venirea la Barcelona, prezentând planul său pentru club și motivele pentru care gruparea catalană este alegerea corectă. Xavi nu intervine peste munca lui Mateu Alemany, care negociază contractele jucătorilor, sau a lui Jordi Cryuff, care realizează o evaluare sportivă a țintelor lor.
Kessie își poate face debutul sub comanda lui Xavi luna viitoare, într-un meci oficial la startul noului sezon La Liga, când Barcelona o întâlnește pe Rayo Vallecano, pe teren propriu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo