Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dani Alves ratează primul meci al Barcelonei din 2022! De ce nu va putea juca la Mallorca

Bianca Dumitru

Actualizat 20/12/2021 la 23:12 GMT+2

Dani Alves a fost primul transfer realizat de Xavi după sosirea la Barcelona. Brazilianul nu va putea să joace pentru catalani până în 2022, presa din Spania anunțând că fotbalistul nu va fi pe teren în meciul cu Mallorca, de pe 2 ianuarie.

Dani Alves nell'amichevole Barcellona-Boca Juniors alla Maradona Cup - foto credit @FCBarcelona (twitter)

Credit imagine: From Official Website

Chiar dacă li s-a alăturat colegilor la antrenamente de la jumătatea lunii noiembrie, Dani Alves nu va putea juca până în ianuarie. Brazilianul a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon și va avea inclusă în contract o clauză de prelungire până în vara anului 2023. La 38 de ani, fundașul era liber de când contractul cu Sao Paulo FC a fost reziliat în luna septembrie.
În această vară, Alves a câştigat medalia de aur cu Brazilia la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a mai jucat la Barcelona timp de 8 ani, în perioada 2008-2016. Acum, Dani Alves poate aduce un plus de experiență, profesionalism și competitivitate pentru gruparea blaugrana.
Deși se aștepta ca brazilianul să fie pe teren în deplasarea cu Mallorca, programată pe 2 ianuarie, presa din Spania a anunțat la începutul acestei săptămâni că fotbalistul nu va putea juca în primul meci din 2022, deși se simte foarte bine din punct de vedere fizic. Potrivit jurnaliștilor publicației catalane Sport, prima partidă oficială de la revenirea pe Camp Nou a lui Alves va fi cea cu Linares Deportivo, din 16-imile Cupei Regelui, meci programat pe 5 ianuarie.
Această situație este cauzată de regulamentele FIFA, care nu îi permit fotbalistului să fie inclus pe lista convocaților pentru meciul cu Mallorca.
Dani Alves a evoluat deja pentru catalani după revenirea la echipă, în urmă cu aproximativ o săptămână, în amicalul cu Boca Juniors, pierdut de Barcelona după loviturile de departajare.
Citește și:

Dani Alves, declarație de dragoste pentru Barcelona

După anunțul că va reveni pe Camp Nou, fotbalistul, considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta din istoria clubului, a postat un mesaj emoționant pe contul său de Instagram, mesaj alăturat unei fotografii cu el sărutând emblema Barcelonei.
"Sunt aproape 5 ani de când lupt ca un nebun pentru acest moment. Nu știam că va dura atât, nu știam că va fi atât de greu, dar știam în adâncul sufletului meu că ziua asta va veni. Mă întorc în casa din care n-am plecat niciodată și, cum am spus înainte să plec: eu sunt unul dintre voi.
Nu știu cât va dura acest vis, dar mă voi bucura de fiecare clipă! Ne vedem curând acolo unde îmi place cel mai mult, cu aceeași entuziasm ca prima dată și cu aceeași dorință de a ajuta la reconstrucția celui mai bun club din lume! Mă întorc la mine acasă!", a scris Dani Alves, care ar putea juca primul său meci în La Liga după revenirea la Barcelona pe 8 ianuarie, în deplasarea cu Granada.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo