Brazilia a dat de-a lungul vremii o serie de jucători fabuloși pe postul de fundași dreapta. Cafu a fost recunoscut la scară largă cel mai bun jucător din lume pe această poziție în perioada când a activat, iar Dani Alves sau Maicon i-au călcat apoi pe urme.
Actualul jucător al Barcelonei a jucat mai mult timp la cel mai înalt nivel și încă o face decent, deși a ajuns la 38 de ani. Totuși, acesta admite că pe postul său au apărut o serie de jucători de excepție. Brazilianul a indicat 3 fotbaliști care îi plac în mod deosebit, aplecându-se în special asupra lui Trent Alexander Arnold, jucătorul lui Liverpool. Ceilalți doi remarcați sunt Reece James și Achraf Hakimi.
"Îl admir foarte mult pe Trent Alexander-Arnold. Este fantastic. Acest fotbalist are abilități de clasă mondială. Îmi place, de asemenea, să-i urmăresc pe Reece James și Achraf Hakimi. Ei îmbină forța cu tehnica și sunt, de asemenea, jucători grozavi. Evident, cei trei au caracteristici și stiluri diferite, dar toți fac o treabă extraordinară.", a declarat Dani Alves într-un interviu pentru Four Four Two, citat de Mirror.
Liga
Barcelona renunță la 9 fotbaliști! Depay și De Jong, printre cei care vor pleca în această vară
10/05/2022 LA 05:01

Liverpool – Newcastle 3-1. Alexander-Arnold, trasor imparabil pe Anfield

Citește și:

Alexander Arnold, incert pentru derby-ul dintre Manchester City și Liverpool

Trent Alexander-Arnold se confruntă cu o cursă contra-cronometru de a fi apt pentru confruntarea la titlu cu Manchester City, programată în 10 aprilie. Fundașul dreapta de la Liverpool a suferit o accidentare la coapsă în victoria cu Arsenal de acum două săptămâni și este în continuare incert.
Fundașul dreapta nu a fost convocat la naționala Angliei pentru duelurile amicale cu Elveția (câștigat cu 2-1) și Coasta de Fildeș (marți, ora 21:45), iar absența sa din derby-ul cu City ar fi o mare problemă pentru Klopp. Antrenorul cormoranilor a recunoscut că Arnold e de neînlocuit la Liverpool, deși are câteva planuri de rezervă în cazul în care nu se va reface la timp.
"Nu cunosc niciun jucător în lume care să joace ca Trent. Așa că va fi dificil să găsești un înlocuitor pe măsură. Vom vedea cât se va prelungi absența. Desigur, înlocuirea lui Trent este dificilă, dar nu imposibilă. Îl avem pe Joe (n.r. Joe Gomez). Teoretic putem schimba și sistemul. Deci avem câteva opțiuni, dar aveți dreptate, el este foarte influent în jocul echipei", declara Jurgen Klopp în urmă cu două săptămâni.
Liga
Vedetele Barcelonei au clauze uriașe de reziliere! Cifrele, dezvăluite de jurnaliștii din Spania
27/04/2022 LA 12:23
Ligue 1
Dani Alves, pregătit să fie depășit de Messi! Ce i-a transmis brazilianul după titlul cucerit cu PSG
25/04/2022 LA 05:48