Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dani Alves și-a ales urmașii! Care sunt cei mai buni fundași dreapta din lume în opinia sa

Nicu Savin

Publicat 29/03/2022 la 16:58 GMT+3

Dani Alves a fost considerat ani la rând cel mai bun fundaș dreapta din lume. În general, brazilienii au excelat pe această poziție în ultimele decenii, dar această epocă a apus, lucru recunoscut și de jucătorul Barcelonei. Acesta are 3 mari favoriți pe această poziție, aplecându-se în special asupra lui Alexander Arnold.

Dani Alves

Credit imagine: Getty Images

Brazilia a dat de-a lungul vremii o serie de jucători fabuloși pe postul de fundași dreapta. Cafu a fost recunoscut la scară largă cel mai bun jucător din lume pe această poziție în perioada când a activat, iar Dani Alves sau Maicon i-au călcat apoi pe urme.
Actualul jucător al Barcelonei a jucat mai mult timp la cel mai înalt nivel și încă o face decent, deși a ajuns la 38 de ani. Totuși, acesta admite că pe postul său au apărut o serie de jucători de excepție. Brazilianul a indicat 3 fotbaliști care îi plac în mod deosebit, aplecându-se în special asupra lui Trent Alexander Arnold, jucătorul lui Liverpool. Ceilalți doi remarcați sunt Reece James și Achraf Hakimi.
"Îl admir foarte mult pe Trent Alexander-Arnold. Este fantastic. Acest fotbalist are abilități de clasă mondială. Îmi place, de asemenea, să-i urmăresc pe Reece James și Achraf Hakimi. Ei îmbină forța cu tehnica și sunt, de asemenea, jucători grozavi. Evident, cei trei au caracteristici și stiluri diferite, dar toți fac o treabă extraordinară.", a declarat Dani Alves într-un interviu pentru Four Four Two, citat de Mirror.
picture

Liverpool – Newcastle 3-1. Alexander-Arnold, trasor imparabil pe Anfield

Citește și:

Alexander Arnold, incert pentru derby-ul dintre Manchester City și Liverpool

Trent Alexander-Arnold se confruntă cu o cursă contra-cronometru de a fi apt pentru confruntarea la titlu cu Manchester City, programată în 10 aprilie. Fundașul dreapta de la Liverpool a suferit o accidentare la coapsă în victoria cu Arsenal de acum două săptămâni și este în continuare incert.
Fundașul dreapta nu a fost convocat la naționala Angliei pentru duelurile amicale cu Elveția (câștigat cu 2-1) și Coasta de Fildeș (marți, ora 21:45), iar absența sa din derby-ul cu City ar fi o mare problemă pentru Klopp. Antrenorul cormoranilor a recunoscut că Arnold e de neînlocuit la Liverpool, deși are câteva planuri de rezervă în cazul în care nu se va reface la timp.
"Nu cunosc niciun jucător în lume care să joace ca Trent. Așa că va fi dificil să găsești un înlocuitor pe măsură. Vom vedea cât se va prelungi absența. Desigur, înlocuirea lui Trent este dificilă, dar nu imposibilă. Îl avem pe Joe (n.r. Joe Gomez). Teoretic putem schimba și sistemul. Deci avem câteva opțiuni, dar aveți dreptate, el este foarte influent în jocul echipei", declara Jurgen Klopp în urmă cu două săptămâni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo