David Alaba, austriacul care a jucat în peste 400 de partide pentru Bayern Munchen în perioada 2010-2021, a ajuns în această vară la Real Madrid. Ajuns liber de contract pe Santiago Bernabeu, Alaba pare că s-a acomodat deja la echipa antrenată de Carlo Ancelotti, acesta reușind să înscrie primul său gol chiar în El Clasico, atunci când Real Madrid s-a impus pe Camp Nou cu 2-1.
Într-un interviu acordat publicației germane Kicker, Alaba a comparat cei doi granzi ai Europei, oferind un răspuns care îi va deranja pe fanii celor de la Bayern Munchen. Austriacul a declarat că totul este mai mare la Real Madrid decât la Bayern:
"Bayern Munchen este unul dintre cele mai mari cluburi din lume, la fel ca Real Madrid. Cu toate acestea, totul este puțin mai mare la Real, fără să fiu nerespectuos față de Bayern. Poți să îți dai seama ce istorie are acest club atunci când te duci la baza echipei sau când te plimbi prin oraș", a declarat David Alaba, care a mai spus și că a simțit "aura specială și atmosfera" încă din prima zi în care a sosit la Madrid.
Liga
Real Madrid caută rezervă pentru Benzema. Werner, pe lista echipei de pe Bernabeu
29/07/2022 LA 09:33

David Alaba a câștigat de 2 ori UEFA Champions League alături de Bayern Munchen

Credit imagine: Getty Images

Pe David Alaba nu îl deranjează comparațiile cu Sergio Ramos

Sosit la Real Madrid în această vară, Alaba a preluat tricoul cu numărul 4, număr lăsat disponibil după plecarea lui Sergio Ramos la Real Madrid. Fostul căpitan al Realului a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai madrilenilor din ultimii 15 ani, alături de care a câștigat 4 Ligi ale Campionilor.
David Alaba a fost întrebat de comparația cu Sergio Ramos, dar a spus că pe el nu îl interesează decât să își creeze propria poveste la Real Madrid: "Am venit aici să îmi scriu propria poveste și să îmi fac jocul cât mai bine. Înțeleg aceste comparații care se fac din când în când, dar nu îmi bat capul prea mult cu ele. Lumea a acceptat că acum sunt aici. În plus, suntem doi jucători total diferiți, care cu greu pot fi comparați", a mai spus Alaba.
În acest început de sezon, David Alaba a îmbrăcat de 13 ori tricoul lui Real Madrid în toate competițiile, reușind să înscrie un gol, cel de pe Camp Nou. De asemenea, austriacul venit de la Bayern Munchen în această vară a oferit și două pase de gol.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Liga
Rudiger, reprofilat de Ancelotti. Ce a spus antrenorul lui Real Madrid despre postul fundașului său
26/07/2022 LA 10:47
Liga
Juventus intră în cursa pentru transferul lui Depay. Olandezul, aproape de despărțirea de Barca
26/07/2022 LA 08:36