Barcelona a ajuns la 5 eșecuri la rând în Champions League (golaveraj 2-14), iar situația este de-a dreptul disperată pe Camp Nou. După meciul de miercuri de pe Da Luz, Joan Laporta a decis să îl demită pe Ronald Koeman după partida programată în această seară, cu Atletico Madrid. Faptul că tehnicianul olandez nu i-a folosit din primul minut pe Gavi și Nico Gonzalez, pe Da Luz, cu Benfica, a umplut paharul pentru președintele clubului.
Situația se înrăutățește pe zi ce trece parcă pentru Ronald Koeman, asta pentru că presa din Spania scoate la iveală noi aspecte din proasta gestionare a echipei de pe Camp Nou. SPORT dezvăluie că șefii Barcelonei ar avea și alte nemulțumiri, în privința sistemului de joc folosit de Koeman. Echipa a avut un nivel bun cu Levante în sistem 4-3-3, iar conducerea era convinsă că olandezul va continua în acest format, tocmai pentru eficiența de la ultimul meci.
Liga
Xavi a reacționat după criticile aduse de Ronald Koeman! "Am crezut că am găsit cheia succesului"
30/04/2022 LA 15:13

Fotbaliștii lui Koeman, luați prin surprindere de planul antrenorului în meciul cu Benfica

Koeman a reușit la meciul cu Benfica să surprindă conducerea clubului pentru că a ales sistemul de joc 3-5-2. Nu numai șefii de pe Camp Nou au fost surprinși, dar și mai mulți fotbaliști din trupa lui Koeman, anunță publicația spaniolă, SPORT. Chiar dacă Barcelona a juscat sâmbătă împotriva echipei lui Paco Lopez în sistem 4-3-3 și a avut la dispoziție 3 zile pentru a testa sistemul pe care-l va folosi în Da Luz, Koeman a decis să folosească doar 3 fotbaliști în defensivă cu doar câteva ore înainte de meciul cu Benfica.
Potrivit sursei citate, Koeman nu a comunicat acest plan echipei sale până miercuri. Olandezul a explicat în vestiar de abia cu câteva ore înainte de meci ce sistem va folosi, ceea ce înseamnă că 3 zile la rând înainte de ziua meciului nu a lucrat la situațiile ipotetice pe care echipa le va înfrunta cu Benfica. SPORT mai transmite că mai mulți jucători din echipă nu au știut ce are de gând Koeman, dacă vor fi titulari sau vor rămâne pe bancă.
Jurnaliștii spanioli scriu că aceasta este de fapt o circumstanță care apare de obicei atunci când antrenorul are mai multe îndoieli, așa cum a fost cazul lui Koeman în Portugalia, dar este încă o informație care ne ajută să înțelegem că eșecul Barcelonei nu a fost un accident și că au existat multe semne de întrebare anterior. Nu se știa nici primul 11, dar nici sistemul pe care echipa va lucra.
Fotbal
Ronald Koeman, ironic la adresa Barcelonei lui Xavi: "Când am plecat eu alta era situația!"
28/04/2022 LA 18:52
Fotbal
Ronald Koeman și-a aflat următoarea destinație! Ce echipă va antrena după despărțirea de Barcelona
05/04/2022 LA 09:53