Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dembele s-a decis: nu vrea să plece de la Barcelona! Ce contract îi pregătesc catalanii

Bianca Dumitru

Publicat 22/12/2021 la 14:41 GMT+2

Ousmane Dembele mai are contract cu Barcelona doar până la finalul sezonului 2021/22. Fotbalistul s-ar fi decis să rămână pe Camp Nou, în următoarea perioadă urmând a fi discutate condițiile în care va continua în tricoul blaugrana.

Ousmane Dembélé - FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Ousmane Dembele mai are contract cu Barcelona până la finalul acestei stagiuni și, chiar dacă oficialii catalanilor au încercat să-i ofere o prelungire, fotbalistul nu a semnat încă nimic, încercând să le distragă atenția șefilor de la negocieri. Presa din Spania a scris la începutul acestei luni că atacantul în vârstă de 24 de ani nu este mulțumit de condițiile de pe Camp Nou, dorindu-și un salariu mai mare, și că șefii clubului blaugrana i-au dat un ultimatum lui Dembele să ia o decizie asupra viitorului său până pe 15 decembrie.
În ciuda zvonurilor privind posibila plecare a francezului de la Barcelona, se pare că fotbalistul s-a decis să rămână sub comanda lui Xavi. Potrivit jurnaliștilor de la FootMercato, Dembele, care a avut pe masă două oferte, de la Bayern și Newcastle, le-ar fi comunicat agenților săi să negocieze cu oficialii catalanilor semnarea unei prelungiri contractuale.
Una dintre variantele pe care cei de la Barcelona le iau acum în considerare este reînnoirea contractului lui Dembele pentru două sezoane, până în 2024, fotbalistul urmând a primi un salariu mai mic decât cel pe care îl încasează în prezent, ceea ce va permite clubului să facă noi transferuri în luna ianuarie.
Șefii de pe Camp Nou nu exclud nici posibilitatea de a-l vinde pe Dembele în perioada de mercato de la începutul anului 2022, intenționând să recupereze măcar o mică parte din investiția făcută în urmă cu 4 ani, când l-au adus de la Borussia Dortmund în schimbul a 135 de milioane de euro.
Citește și:

ULTIMATUM PENTRU 5 FOTBALIȘTI DE LA BARCELONA SĂ-ȘI GĂSEASCĂ ECHIPE ÎN IARNĂ

În ianuarie, Barcelona trebuie să capete o altă față, iar Xavi a început deja să-și facă temele pentru a pune bazele unei reconstrucții cât mai înfloritoare pe Camp Nou. De altfel, noul antrenor al catalanilor ar fi luat deja primele decizii cu privire la jucătorii de care nu va mai avea nevoie la echipă.
Publicația catalană As a dezvăluit numele fotbaliștilor care au primit ultimatum să-și găsească echipe în iarnă, în contextul în care nu ajută echipa, iar povara salarială este mult prea mare pentru potențialul actual al clubului din punct de vedere financiar. Este vorba despre Sergino Dest, Yusuf Demir, Luuk de Jong, Philippe Coutinho și Samuel Umtiti.
În cazul lui Sergino Dest, jurnaliștii spanioli scriu că fostul fotbalist al celor de la Ajax părea să aibă tot ce-i trebuie pentru a deveni viitorul Dani Alves, însă sosirea lui Xavi pe banca tehnică a catalanilor a reprezentat o veste mai puțin bună pentru jucător. Dest are probleme reale la înțelegerea jocului pozițional, iar la Munchen a demonstrat asta cu vârf și îndesat.
Pentru că nu a îndeplinit niciuna dintre dorințele lui Xavi, Dest a fost trecut pe lista jucătorilor care vor părăsi cel mai probabil clubul blaugrana în iarnă. Barcelona încearcă să obțină în schimbul lui Dest între 15 și 20 de milioane de euro, până ce cota de piață a fotbalistului nu va continua să scadă. Se pare că Bayern Munchen îl urmărește îndeaproape pe jucător, potrivit ultimelor informații apărute în presa din Germania.
Catalanii vor să renunțe la Yusuf Demir pentru că Barcelona va trebui să plătească 10 milioane de euro către Rapid Viena dacă fotbalistul mai joacă 10 meciuri cu prima echipă. În plus, în privința lui Luuk de Jong, Barcelona nu ia în calcul să-l păstreze, chiar dacă atacantul olandez este un exemplu de profesionist, iar munca sa la antrenament este impecabilă.
În ceea ce-i privește pe Philippe Coutinho și Samuel Umtiti, despărțirea de ei ar ajuta enorm clubul din punct de vedere financiar, aceștia având două dintre cele mai mari salarii din lot chiar dacă nu se află printre jucătorii care intră în planurile antrenorului pe termen scurt sau mediu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo