Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Depay, criticat dur de o legendă a fotbalului olandez: "Am îndoieli că este potrivit pentru Barca"

Nicu Savin

Publicat 28/09/2021 la 18:36 GMT+3

Memphis Depay este poate cel mai important transfer al Barcelonei dinaintea acestui sezon. Așteptările sunt mari de la olandez, acesta fiind considerat drept omul care trebuie să-l facă uitat pe Messi, dar evoluțiile sale au strălucit doar pe alocuri. Atacantul a fost aspru criticat pentru individualismul său de unde se aștepta mai puțin, mai exact de către o legendă a fotbalului din țara sa.

Memphis Depay

Credit imagine: Getty Images

Memphis Depay a ajuns liber de contract la Barcelona și multă lume îl consideră vârful de lance al atacului formației de pe Camp Nou. Ajuns la 27 de ani, olandezul a demonstrat în Franța, la Lyon, că poate fi vioara întâi într-o echipă, dar la Barcelona nu s-a ridicat deocamdată la nivelul așteptărilor.
Depay a jucat 7 meciuri până acum în tricoul blaugrana, marcând de 3 ori și oferind un assist, mult prea puțin pentru pretențiile fanilor catalani. Cifrele din dreptul lui Depay sunt dezamăgitoare dacă ținem cont că Barcelona a întâlnit totuși adversari modești în startul de sezon din La Liga. În singurul duel de marcă al începutului de stagiune, cel cu Bayern din Champions League, Depay a fost inexistent, la fel ca întreaga echipă de altfel.
Citește și:

Depay, criticat de Marco Van Basten

Prestațiile atacantului de la Barcelona au fost analizate de Marco Van Basten, unul dintre cei mai mari fotbaliști olandezi din istorie, iar acesta nu l-a menajat deloc pe conaționalul său.
"Cred că Memphis este un jucător bun, dar cred că este prea individualist. Cred că la un club precum Barcelona trebuie să fii mai mult un jucător de echipă. Trebuie să atace împreună cu coechipierii și să paseze mai mult. Am senzația că se axează prea mult pe jocul său și nu știu dacă asta este suficient într-un club de elită. Am îndoielile mele că Depay este un jucător potrivit pentru Barcelona", a spus Van Basten, citat de sport.es.
Depay a ajuns la Barcelona la insistențele lui Ronald Koeman, care îl cunoștea foarte bine de la echipa națională a Olandei. Koeman este însă sub o presiune imensă din cauza rezultatelor slabe din acest început de sezon, iar postul său este în pericol. În cazul în care olandezul va fi demis, situația lui Depay se va complica și mai tare, astfel că atacantul trebuie să livreze cât mai repede goluri și pase decisive, pentru a nu intra într-un con de umbră care să-i pună în pericol prezența în primul 11.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo