Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Depay, înapoi la Manchester United? "Diavolii" încearcă să profite de situația olandezului

Andrei Nicolae

Publicat 21/07/2022 la 15:26 GMT+3

Memphis Depay este din ce în ce mai aproape de o despărțire de Barcelona, după transferul lui Robert Lewandowski pe Camp Nou. Olandezul va fi cedat cel mai probabil de catalani pentru a elibera spațiu finaciar, iar Manchester United este interesată de semnătura atacantului, care a mai evoluat în trecut pe Old Trafford.

Memphis Depay esulta dopo il gol su rigore segnato in Elche-Barcellona - Liga 2021-22

Credit imagine: Getty Images

"Diavolii roșii" se află în discuții cu oficialii catalani pentru semnătura lui Frenkie de Jong, iar englezii au țintit încă un jucător olandez din echipa lui Xavi. Memphis Depay este dorit pe Old Trafford, pentru a întări forța compartimentului ofensiv al lui United, potrivit Daily Express.
Erik ten Hag își dorește în partea de sus a terenului un atacant versatil, care poate juca pe mai multe poziții, iar Memphis se încadrează în cerințele sale, menționează sursa citată anterior. Misiunea clubului din Premier League de a se înțelege cu echipa blaugrana nu ar trebui să fie dificilă, ținând cont că viitorul lui Depay pe Camp Nou este incert.
Atacantul de 28 de ani nu va mai fi opțiunea principală din atacul lui Xavi, în urma transferului lui Robert Lewandowski. Jucătorul olandez nu va fi probabil mulțumit cu rolul său în echipă și își va căuta un nou club, unde poate să fie titular de drept.
Situația financiară a Barcelonei este alt motiv pentru care catalanii vor să se despartă de mai mulți jucători, prointre care și Memphis. Catalanii sunt nevoiți să elibereze spațiu financiar și să scape de anumite salarii mari ale jucătorilor, pentru a putea să își îmbunătățească lotul și să aducă în continuare noi achiziții.
Citește și:

United vrea "repatrierea" lui Depay

Atacantul din Țările de Jos a îmbrăcat tricoul "diavolilor roșii" timp de doi ani, în perioada 2015-2017. Gruparea condusă la momentul acela de Louis van Gaal a plătit 34 de milioane de euro pentru transferul lui Memphis de la PSV Eindhoven.
Depay nu a confirmat în Premier League forma arătată în țara sa natală și a avut două sezoane dezamăgitoare. Atacantul a înregistrat 53 de partide în tricoul echipei de pe Old Trafford, însă a marcat doar de șapte ori și a oferit șase pase decisive, cifre extrem de slabe pentru un atacant.
Memphis a fost vândut ulterior la Olympique Lyon, unde a traversat cea mai bună perioadă a carierei sale, cu 76 de goluri și 55 de pase decisive în 178 de meciuri. Jucătorul Barcelonei va lua probabil în calcul o revenire pe Old Trafford, datorită lui Erik ten Hag, care va interveni în cazul în care discuțiile pentru o mutare vor avansa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo