Articol scris de Viviana Moraru
Conform presei din Țara Galilor, preluată de sport.es, Bale este tentat să semneze un contract cu formația de Championship pe o perioadă scurtă, în cazul în care se va califica la Campionatul Mondial din Qatar, alături de naționala sa. Această situație însă nu va fi cunoscută până în iunie, când se va disputa al doilea meci din play-off-ul pentru Cupa Mondială, întârziere cauzată de faptul că Ucraina nu și-a putut disputa partida împotriva Scoției.
Bale este tentat să accepte oferta celor de la Cardiff, urmând a semna un contract până la începerea competiției din Qatar, ce se va desfășura între 21 noiembrie și 18 decembrie. Zvonurile privind semnarea unui contract cu Cardiff vin în contextul în care Bale a avut o evoluție foarte reușită în ultima partidă a Țării Galilor, reușind o dublă. Galezii s-au impus în fața Austriei, cu scorul de 2-1, și își continuă drumul către prima participare la un Campionat Mondial după 64 de ani. La finalul acelui meci, galezul a răbufnit la adresa presei din Spania, care l-a criticat frecvent că nu se implică suficient la Real Madrid.
Liga
Gareth Bale pleacă de la Real și e la un pas de retragere! Anunțul de ultim moment al agentului său
ACUM 2 ORE
Citește și:

Bale nu mai prinde primul 11 la Real Madrid

După ce în sezonul 2020-2021 a fost împrumutat la Tottenham, Bale a revenit pe Bernabeu la începutul sezonului pentru a-și termina contractul cu gruparea la care a evoluat pentru 7 sezoane, și alături de care a câștigat 3 Ligi ale Campionilor la rând. Însă, sezonul actual a fost unul de coșmar pentru galezul ajuns la 32 de ani.
Măcinat de accidentări, Bale a bifat doar 4 partide pentru Real în toate competițiile, marcând un gol. Un posibil transfer la Cardiff vine și în contextul în care, alături de familia sa, și-a construit o casă în capitala țării sale natale, având numeroase afaceri acolo, unde este de asemenea privit ca un idol.
În prezent, Cardiff ocupă locul 17 în Championship, cu 46 de puncte. Ultima promovare a galezilor în Premier League a fost reușită în 2018, urmând ca la sfârșitul sezonului următor să retrogradeze.
Liga
Bale, "absent nemotivat" la sărbătoarea de la Real Madrid! Cum a explicat "gestul disprețuitor"
01/05/2022 LA 07:07
Fotbal
Destinație surpriză pentru Gareth Bale! Cu ce echipă ar putea semna starul lui Real Madrid
14/04/2022 LA 19:18