Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Diego Simeone se inspiră de la Xavi! Ce fotbalist legendar vrea să readucă la Atletico Madrid în iarnă

Bianca Dumitru

Publicat 19/11/2021 la 15:54 GMT+2

Dani Alves s-a întors în această lună la Barcelona, unde a fost dorit insistent de Xavi. Ideea noului antrenor al Barcelonei l-a inspirat pe Diego Simeone, care ar vrea să-l readucă în iarnă la Atletico Madrid pe Diego Godin.

Diego Simeone - Atlético Madrid

Credit imagine: Getty Images

Dani Alves s-a întors în această săptămână la Barcelona, unde a fost dorit insistent de Xavi, care consideră că experiența și capacitatea sa de a mobiliza vor fi decisive. Ajuns la 38 de ani, fostul mare internaţional brazilian nu e o soluţie pe termen lung, dovadă în acest sens că formaţia blaugrana i-a oferit un contract doar până în vară.
Ideea lui Xavi l-a inspirat, însă, pe Diego Simeone, care nu este pe deplin mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție în acest sezon. Jurnaliștii de la El Nacional au anunțat că antrenorul lui Atletico Madrid se gândește serios să-l readucă la echipă, în perioada de mercato din iarnă, pe Diego Godin, un idol al fanilor, a cărui revenire la echipă ar putea avea un impact major asupra celorlalți fotbaliști de pe Wanda Metropolitano.
Uruguayanul are 35 de ani, iar aceasta ar urma să fie ultima sa experiență în La Liga înainte de retragere. Chiar dacă ar avea o concurență serioasă în echipă, avându-i pe același post pe Jose María Gimenez, Mario Hermoso, Felipe sau Stefan Savic, Godin ar urma să aibă un rol important în vestiar.
În acest moment, fostul căpitan al lui Atletico Madrid este legitimat la Cagliari, echipă la care a ajuns după un an petrecut în tricoul lui Inter. Chiar dacă mai are contract cu gruparea din Serie A până în 2023, fotbalistul le-ar fi cerut șefilor să-l lase să plece în următoarea perioadă de mercato.
Conform sursei citate, aceștia i-ar fi acceptat cererea, astfel că sunt șanse foarte mari ca Diego Godin să revină în iarnă la Atletico Madrid.

Salariul incredibil pe care îl primește Dani Alves la Barcelona

Dani Alves s-a întors în această lună la Barcelona, din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Sao Paolo. Cei de la publicația Marca au descoperit care va fi salariul fotbalistului care, timp de 8 ani, a marcat istoria catalanilor.
Pe Dani Alves nu l-a interesat sub nicio formă partea financiară și le-a transmis șefilor clubului că e dispus să evolueze gratis. Evident, acest lucru nu a fost posibil, astfel că oficialii de pe Camp Nou i-au înregistrat contractul la Ligă pe cea mai mică sumă posibilă, conform normelor în vigoare.
Ca atare, Dani Alves are în acte un salariu de 150.000 de euro/an, dar va câștiga mai puțin, deoarece va rămâne doar 9 luni pe Camp Nou.
"Brazilianul are cel mai salariu din întreaga echipă. El percepe minimul pe care La Liga îl permite unui fotbalist profesionist din prima divizie. Dani Alves câștigă 155.000 de euro pe an, o sumă cu mult sub valoarea sa, chiar dacă a ajuns la 38 de ani. Barcelona a profitat de dorința enormă pe care a avut-o fotbalistul de a se întoarce pe Camp Nou.
Au fost doi factori cheie în această ecuație: unul a fost reprezentat de dorința brazilianului de a se întoarce, celălalt de acordul lui Xavi, care crede că fotbalistul poate ajuta mult în vestiar. Din punct de vedere al profesionalismului, dar și al atmosferei", au scris jurnaliștii spanioli.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Manchester City v Everton, Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo