Philippe Coutinho nu a reușit să se impună la FC Barcelona și era anunțat drept unul dintre fotbaliștii de care Barcelona vrea să se despartă cu orice preț, în această vară. Catalanii au mari probleme financiare și au nevoie să se despartă de mai mulți jucători, în special de cei cu salarii foarte mari.
Coutinho se regăsește pe această listă, cu un salariu de aproximativ 20 de milioane de euro pe sezon. Totodată, brazilianul este și cel mai scump transfer din istoria clubului blaugrana, în schimbul căruia s-au achitat 140 de milioane lui Liverpool.
Pe lângă asta, în cazul în care catalanii nu vor reuși să se despartă de el, ar mai putea primi o lovitură financiară. Conform unei clauze din contract, Barcelona ar trebui să plătească alte 20 de milioane către Liverpool dacă acesta va bifa 100 de meciuri jucate. Acum are 90.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
IERI LA 11:58

Philippe Coutinho ezită să preia numărul 10 la Barcelona

Cu toate acestea, Mundo Deportivo anunță acum o întorsătura de situație. Coutinho va rămâne pe Camp Nou și I s-a oferit numărul 10 pentru a-l prelua, care după plecarea lui Leo Messi la PSG a rămas vacant.
Sursa citată notează și că brazilianul nu este tocmai entuziasmat de această propunere a clubului, deoarece asta ar însemna o presiune imensă, având în vedere contextul performanțelor realizate de Messi în calitate de decar.
Opțiunile numerelor sunt limitate oricum pentru fotbalistul brazilian de 29 de ani, deoarece în La Liga echipele pot înregistra jucători doar cu numere de la 1 la 25.
Coutinho nu a evoluat în prima etapă din La Liga. Barcelona s-a impus 4-2 pe Camp Nou, în fața celor de la Real Sociedad.
Anterior s-a scris și că Barcelona ar putea evolua fără niciun fotbalist care să poarte numărul 10, cel puțin în acest sezon.
https://i.eurosport.com/2021/08/16/3202280.jpg
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17