Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Duel între Atletico și Real Madrid pentru un brazilian din Ucraina! Cine este fundașul dorit în La Liga

Bianca Dumitru

Actualizat 09/03/2022 la 18:31 GMT+2

După ce FIFA a deschis o fereastră specială de mercato pentru străinii din Rusia și Ucraina, Atletico Madrid și Real Madrid au pus ochii pe Vinicius Tobias, un brazilian de doar 18 ani de la Șahtior Donețk, care este considerat unul dintre cei mai promițători fundași laterali din lume.

Casemiro of «Real» Madrid, Matheus Cunha of «Atletico» Madrid

Credit imagine: Getty Images

FIFA a luat, la începutul acestei săptămâni, decizia de a deschide o fereastră specială de transferuri pentru jucătorii străini din campionatele Rusiei și Ucrainei. Acești fotbaliști își vor putea căuta o echipă pentru care să evolueze până la finalul sezonului, dar vor fi nevoiți să se întoarcă pe 30 iunie, în speranța că, până la data respectivă, situația din Ucraina se va liniști.
Potrivit publicației As.com, unul dintre cei mai vânați sportivi din fotbalul ucrainean este Vinicius Tobias, jucătorul lui Șahtior Donețk, pe urmele căruia se află Atletico Madrid și Real Madrid.
Fotbalistul în vârstă de doar 18 ani a ajuns în Ucraina la jumătatea lunii ianuarie, semnând cu Șahtior un contract valabil până în 2026. Brazilianul, care are o cotă de piață de 3 milioane de euro, este considerat unul dintre cei mai promițători fundași laterali din lume.
Cele două rivale din Madrid au nevoie de un jucător ca Vinicius Tobias, neavând multe opțiuni pentru postul de fundaș dreapta. Cei de la Real îl au acolo doar pe Dani Carvajal, în timp ce campioana en-titre din La Liga îl folosește pe această poziție pe Marcos Llorente, care la bază este mijlocaș.
Citește și:

Și Atalanta vrea un fotbalist de la Șahtior

Un alt club de top din Europa care a pus ochii pe un fotbalist din Ucraina este Atalanta. Echipa la care este legitimat Valentin Mihăilă ar fi interesată de transferul brazilianului Fernando dos Santos Pedro, care este jucătorul lui Șahtior Donețk din 2018.
Potrivit jurnaliștilor de la Bergamo News, atacantul de 23 de ani poate evolua atât central, cât și în benzi, având un profil asemănător lui Luis Muriel, care se află la Atalanta din 2019. În acest sezon, brazilianul a adunat 14 apariții în tricoul lui Șahtior, reușind 8 goluri, dintre care două în Champions League.
Dacă Fernando ar semna cu italienii, Valentin Mihăilă ar avea șanse tot mai mici să prindă un post în primul 11 al lui Gian Piero Gasperini. De la transferul la Atalanta, românul a jucat în 4 meciuri, niciodată mai mult de 25 de minute, iar antrenorul nu pare foarte convins de calitățile fostului jucător de la Universitatea Craiova, care se poate întoarce în vară la Parma.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo