Frenkie de Jong a ajuns la Barcelona în 2019, iar în perioada Koeman, olandezul a fost mereu titular și s-a remarcat drept un jucător extrem de important. De la sosirea lui Xavi, lucrurile s-au schimbat, prioritatea catalanilor fiind în prezent aceea de a promova fotbaliști din academie.
De la începutul acestui an, De Jong a fost integralist în doar 8 meciuri, cel mai recent fiind schimbat în minutul 59, în meciul cu Rayo Vallecano. Olandezului nu i-a picat prea bine când a fost scos de pe teren în favoarea lui Nico Gonzalez și a plecat direct la vestiar, pentru a se întoarce mai târziu pe bancă, de unde a urmărit finalul partidei.
Jurnaliștii spanioli au speculat că supărarea mijlocașului, care este nemulțumit de faptul că e mereu prima schimbare pe care o face Xavi, ar putea să-l determine să își reconsidere viitorul. De Jong mai are contract cu Barcelona până în 2026, dar pe urmele sale se află mai multe echipe importante din Europa.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Conform celor de la Cadena Ser, olandezul le-ar fi stârnit interesul celor de la PSG și Bayern, cluburi la care ar accepta să se transfere în cazul în care catalanii ar avea nevoie de banii pe care i-ar putea încasa de pe urma lui.
Cu toate astea, reprezentanții Barcelonei au spus că nu iau în considerare plecarea lui Frenkie de Jong, dorindu-și să-l păstreze în lot. "Este un jucător valoros la club și pe piața de mercato. Nu ne gândim deloc, însă, la această opțiune", a declarat Jordi Cruyff.
Citește și:

De Jong, dorit și la Manchester United

Frenkie de Jong este și ținta lui Erik ten Hag, care va ajunge din vară la Manchester United, dar fotbalistul va fi foarte greu de adus de la Barcelona.
Erik ten Hag - Frenkie de Jong este cuplul care a readus Ajax în elita fotbalului european, iar șefii lui Manchester United l-au pus pe olandezul de la Barcelona în fruntea listei de achiziții pentru vara viitoare. De Jong nu este titular incontestabil pe Camp Nou, în opinia lui Xavi, iar un transfer la Manchester l-ar readuce alături de omul care l-a transformat într-un mijlocaș complet.
Barcelona a plătit 86 de milioane de euro în 2019 pentru Frenkie de Jong, după acel sezon fabulos în Champions League când Ajax le-a eliminat pe Juventus și Real Madrid, dar s-a oprit în semifinale.
De Jong împlinește 25 de ani în luna mai și este văzut la Manchester ca înlocuitorul perfect pentru Paul Pogba. Campionul mondial francez își va încheia contractul cu United și are multe oferte, neavând de gând să mai rămână pe Old Trafford.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00