Luuk de Jong a fost prezentat astăzi oficial ca noul jucător al Barcelonei. Catalanii i-au obținut transferul în ultimele ore ale perioadei de mercato, după ce și-au ratat principalele ținte din această vară, respectiv împrumutul lui Joao Felix de la Atletico Madrid sau transferul lui Edinson Cavani, jucătorul lui Manchester United.
În cadrul conferinței de presă organizată la prezentarea olandezului pe Camp Nou, antrenorul Barcelonei a vorbit despre fostul jucător al Sevillei. Ronald Koeman a declarat că Luuk de Jong poate fi un jucător mai periculos decât Neymar, arătându-se încântat de această mutare și precizând că echipa avea nevoie de un atacant de profilul său.
Liga
Xavi a reacționat după criticile aduse de Ronald Koeman! "Am crezut că am găsit cheia succesului"
30/04/2022 LA 15:13
"Este un tip de atacant diferit față de cei pe care îi avem deja, plus că l-am pierdut pe Antoine Griezmann. Nu vreau să îl compar pe Luuk cu el, dar am pierdut un atacant în ultima zi de transferuri și mai aveam doar trei. Primul meu contact cu el a fost pe 8 august. Mereu m-am întrebat de ce un club precum Barcelona nu are un astfel de atacant.
De Jong nu este Neymar. Dar în cazul unei centrări, Luuk este mai periculos decât Neymar. Trebuie să fiu în stare să-mi schimb jucătorii de atac. Dacă un meci are nevoie de un jucător precum Luuk, el va juca. Cred că orice echipă ar trebui să aibă asta", a declarat Ronald Koeman.
Luuk de Jong va juca în tricoul blaugrana până la finalul sezonului 2021/22, însă în contractul de împrumut este inclusă o opțiune de cumpărare definitivă. Fotbalistul olandez va încasa în acest an aproximativ 1,2 milioane de euro.

Ce se întâmplă cu Ronald Koeman la Barcelona

Joan Laporta a comentat astăzi situația lui Ronald Koeman, antrenorul Barcelonei, despre care s-a vehiculat în această vară faptul că va trebui să îndeplinească anumite criterii pentru a obține un contract nou pe Camp Nou. Conducătorul catalanilor l-a asigurat pe olandez de sprijinul său, reconfirmându-l astfel în funcție.
Chiar și așa, Laporta își dorește ca Ronald Koeman să facă performanță pe Camp Nou, să promoveze mai mulți tineri din academie, dând exemplul lui Riqui Puig, și să propună un fotbal ofensiv.
"Koeman are sprijinul meu. Îl respect foarte mult, dacă am mers prea departe este pentru că îmi place să vorbesc despre fotbal, sunt un mare fan al lui și pot să-mi dau cu părerea despre unele aspecte. Ronald știe că are susținerea mea și, dacă am mers prea departe, repet, voi încerca să mă controlez fără să renunț la ideea mea despre cum ar trebui să joace Barcelona.
Dar el cunoaște clubul și îl văd foarte entuziasmat și motivat. Sunt convins că lucrurile se vor transforma din ce în ce mai bine. Sunt încântat de antrenorul Koeman și sunt sigur că totul va funcționa bine", a spus Laporta în cadrul conferinței în care Luuk de Jong a fost prezentat.
https://i.eurosport.com/2021/09/09/3215819.png
Fotbal
Ronald Koeman, ironic la adresa Barcelonei lui Xavi: "Când am plecat eu alta era situația!"
28/04/2022 LA 18:52
Liga
Primul fotbalist de care Barcelona vrea să scape după eliminarea din EL! Catalanii au luat decizia
15/04/2022 LA 14:57