Articol scris de Radu Florea
Weekend-ul precedent a avut loc El Clasico, cel mai important derby din lumea fotbalului, un derby câștigat de Real Madrid cu 2-1 împotriva eternei rivale, FC Barcelona. Deși "galacticii" lui Ancelotti au câștigat acest El Clasico, formația madrilenă nu s-a putut baza nici în această partidă pe Eden Hazard. Belgianul adus în anul 2019 pentru o sumă de peste €100 milioane în capitala Spaniei nu a reușit să joace în niciunul din cele 5 derby-uri El Clasico care au avut loc în cei doi ani și jumătate de când fostul star al lui Chelsea a ajuns în Madrid.
Pe langă faptul că Eden Hazard pare genul de fotbalist căruia să-i priască mai mult a evolua pentru o echipă ca Chelsea - acolo unde poate fi fotbalistul numărul 1, cea mai importantă vedetă a clubului – decât pentru una ca Real Madrid, acolo unde a ajuns la o vârstă înaintată și a trebuit să se conformeze statutului de nou-venit, prim-planul fiind luat de fotbaliști precum Benzema, Modric sau Kroos, o altă cauză a perioadei nefaste pentru belgian la formația madrilenă a fost reprezentată de multiplele accidentări cauzate de nenumăratele faulturi suferite de Hazard în perioada petrecută în Anglia.
La Liga
Real Madrid, succes entuziasmant cu Sevilla, în LaLiga. Madrilenii își consolidează prima poziție
22/10/2022 LA 20:59

Mourinho a prevăzut în urmă cu 6 ani declinul lui Eden Hazard

Problemele cu accidentările ale fotbalistului lui Real Madrid au fost declarate probleme cronice de către medicul naționalei Belgiei, însă, și mai interesant este faptul că Jose Mourinho a anticipat faptul că numeroasele faulturi suferite de belgian vor duce la aceste actuale probleme încă de acum 6 ani, chiar de pe vremea când tehnicianul portughez îl antrena pe Hazard la Chelsea.
În prima zi a anului 2015 a avut loc derby-ul dintre Chelsea, echipa care avea să fie campioana Angliei la sfârșitul acelui sezon, și Tottenham, formație antrenată la acea vreme de către Mauricio Pochettino. Acea confruntare a fost câștigată de către "pintenii londonezi" cu scorul de 5-3, însă nu înfrângerea a părut a fi motivul frustrării lui Mourinho de după acea partidă, ci numeroasele faulturi pe care Eden Hazard, marele star al echipei sale de la acea vreme, le-a încasat pe parcursul meciului.
https://i.eurosport.com/2020/11/28/2945766.jpg
Antrenorul portughez a afirmat la acea vreme că dacă dorim să ne bucurăm și în viitor de fotbalul practicat de "micuțul magician", arbitrii ar trebui să sancționeze corespunzător aceste intrări brutale pe care adversarii i le aplică belgianul meci de meci. La aproape 6 ani de la acea declarație, Hazard este din ce în ce mai departe de fotbalistul care impresiona la Chelsea și care reușea în 2018 să ocupe cu naționala Belgiei locul 3 la Campionatul Mondial din Rusia, motivele de îngrijorare ale lui Mourinho adeverindu-se între timp. Belgianul pare că nu se va acomoda la Real și pare că ar trebui să se transfere la o altă echipă pentru a încerca să ajungă la un nivel mai apropiat de nivelul valoric avut în trecut.
"Oamenii sunt îndrăgostiți de fotbal în această țară (Anglia); oamenii ar trebui să fie îndrăgostiți și de fotbalul practicat de Eden Hazard. După felul în care este faultat meci de meci, nefiind protejat de artbitri, s-ar putea ca într-o bună zi să-l pierdem pe Hazard", a fost declarația lui Mourinho de la conferința de presă de după partida pierdută de Chelsea împotriva lui Tottenham în 2015.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Supercupa Europei
Așteptarea a luat sfârșit! Eden Hazard ar putea juca în prima sa finală pentru Real Madrid
10/08/2022 LA 08:10
La Liga
Real Madrid și Barcelona au făcut show în SUA. Lewandowski a rămas fără gol în amicale
31/07/2022 LA 05:56