Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eder Militao, magistral în acest an pentru Real Madrid! Trei înfrângeri în 39 de meciuri cu el pe teren

Bianca Dumitru

Publicat 27/12/2021 la 13:58 GMT+2

Anul 2021 se apropie de final, iar Eder Militao poate spune că se simte împlinit, după ce a devenit unul dintre cei mai importanți jucători de pe Santiago Bernabeu, în ciuda multor critici premergătoare perioadei sale excelente.

Militao

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Andrei Nicolae
Brazilianul nu părea că se va afla curând în planurile echipei în urmă cu un an, însă fundașul central a reușit să profite de oportunitățile primite în ianuarie 2021. După 12 luni, Militao a trecut de la a fi pe o posibilă listă de transferuri la a discuta despre un nou contract, fiind de neatins în ochii lui Carlo Ancelotti.
Fostul jucător de la Porto a început să joace constant pe 3 aprilie și a făcut parte din defensiva de fier a galacticilor care i-a adus înapoi în cursa pentru titlu pe finalul sezonului. De atunci și până în prezent, Militao a jucat în 39 de meciuri dintre cele 40 disputate de trupa blanco.
În aceste 39 de partide, Real Madrid a suferit decât trei înfrângeri. Evoluția sa imensă din ultimul an a adus rezultate pozitive pentru madrileni, care în prezent se află pe primul loc în LaLiga, la o distanță liniștitoare de opt puncte față de Sevilla, care are însă un meci în minus.

Militao-Alaba, regii din apărarea lui Real Madrid

După formarea unui duo în atacul galacticilor cu Benzema și Vinicius în mare formă, parteneriatul din defensivă dintre Militao și Alaba a avut și el un aport mare în succesul echipei lui Ancelotti din acest sezon. În 19 meciuri jucate împreună, Real a câștigat 15 partide, a remizat în trei dintre ele și a pierdut un singur meci, în fața celor de la Sheriff Tiraspol în grupele Champions League.
Mai impresionant este aspectul că în aceste 19 partide, Real Madrid nu a luat gol în 11 meciuri, iar echipă condusă în apărare de Militao și Alaba a fost condusă timp de doar 67 de minute în acest sezon.
Deși în vară au existat dubii legate de viitorul apărării lui Real, după plecarea lui Ramos și a lui Varane, Militao a reușit să calmeze fanii de pe Bernabeu și să ofere liniște în apărarea madrileană de fiecare dată când se află în primul 11.
Premier League Today
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo