Articol scris de Andrei Nicolae
Brazilianul nu părea că se va afla curând în planurile echipei în urmă cu un an, însă fundașul central a reușit să profite de oportunitățile primite în ianuarie 2021. După 12 luni, Militao a trecut de la a fi pe o posibilă listă de transferuri la a discuta despre un nou contract, fiind de neatins în ochii lui Carlo Ancelotti.
Fostul jucător de la Porto a început să joace constant pe 3 aprilie și a făcut parte din defensiva de fier a galacticilor care i-a adus înapoi în cursa pentru titlu pe finalul sezonului. De atunci și până în prezent, Militao a jucat în 39 de meciuri dintre cele 40 disputate de trupa blanco.
Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
24/01/2022 LA 05:21
În aceste 39 de partide, Real Madrid a suferit decât trei înfrângeri. Evoluția sa imensă din ultimul an a adus rezultate pozitive pentru madrileni, care în prezent se află pe primul loc în LaLiga, la o distanță liniștitoare de opt puncte față de Sevilla, care are însă un meci în minus.

Militao-Alaba, regii din apărarea lui Real Madrid

După formarea unui duo în atacul galacticilor cu Benzema și Vinicius în mare formă, parteneriatul din defensivă dintre Militao și Alaba a avut și el un aport mare în succesul echipei lui Ancelotti din acest sezon. În 19 meciuri jucate împreună, Real a câștigat 15 partide, a remizat în trei dintre ele și a pierdut un singur meci, în fața celor de la Sheriff Tiraspol în grupele Champions League.
Mai impresionant este aspectul că în aceste 19 partide, Real Madrid nu a luat gol în 11 meciuri, iar echipă condusă în apărare de Militao și Alaba a fost condusă timp de doar 67 de minute în acest sezon.
Deși în vară au existat dubii legate de viitorul apărării lui Real, după plecarea lui Ramos și a lui Varane, Militao a reușit să calmeze fanii de pe Bernabeu și să ofere liniște în apărarea madrileană de fiecare dată când se află în primul 11.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
21/01/2022 LA 07:22
Fotbal
Agentul lui Benzema a explodat la adresa FIFA după ce francezul a fost "exclus" din echipa ideală
18/01/2022 LA 05:17