În ultimele săptămâni, pe site-urile de socializare au apărut mai multe filmulețe cu noul puști minune al fotbalului brazilian, considerat de mulți specialiști mai talentat decât Neymar. Este vorba de Endrick, jucătorul crescut de Palmeiras, care nu a debutat deocamdată la prima echipă pentru că vârsta nu-i permite.
El are doar 15 ani și jumătate și abia la 16 ani poate juca în fotbalul profesionist. Cei de la Palmeiras îi vor oferi un contract în luna iulie, când va împlini 16 ani, și vor să se asigure că prețul cu care îl vor vinde la un moment dat în Europa va fi unul record pentru un tânăr.
Ligue 1
Eurosport Spania a făcut anunțul: Mbappe rămâne la PSG! Cifrele unei afaceri cum n-a mai fost alta
ACUM 19 ORE
Conform presei din Brazilia, Palmeiras vrea impunerea în contract o clauză de reziliere de 100 de milioane de €. Conform legislației în vigoare, Endrick nu va putea semna pentru un club din Europa înainte de a împlini 18 ani, dar cu siguranță marile forțe vor încerca să-l cumpere în avans și să-l aducă pe "Bătrânul Continent" după ce va deveni major.
Citește și:

Endrick ar putea deveni cel mai scump fotbalist U18 din istorie

Barcelona, Real Madrid, Liverpool sau Manchester City sunt doar câteva dintre cluburile care au fost deja alertate de talentul rar al lui Endrick și au început deja tatonările pentru obținerea unei promisiuni de transfer.
Dacă acea clauză de 100 de milioane de € va fi insclusă în primul contract de profesionist al jucătorului, iar aceasta va fi achitată de un club european, Endrick va deveni de departe cel mais scump jucător U18 din istorie. Momentan, recordul este deținut de alți doi brazilieni, Vinicius Jr și Rodrygo, Real Madrid plătind pentru fiecare dintre ei câte 45 de milioane de €.
Endrick a atras repede atenția marilor forțe ale Europei prin evoluțiile sale la nivel de juniori din Brazilia. De la debutul său la echipele celor de la Palmeiras, în 2017, Endrick a marcat 165 de goluri în 169 de meciuri. Ultima reprezentație a tânărului fotbalist a fost la Copinha, cea mai importantă competiție din Brazilia dedicată juniorilor. La acest turneu, Endrick a marcat de 6 ori în 7 meciuri, inclusiv în finala câștigată de cei de la Palmeiras cu 4-0 în fața lui Santos.
Liga
Real Madrid a dat o lovitură de proporții! "Galacticii" au încheiat un contract de 360 de milioane
ACUM 21 ORE
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
ACUM O ZI