Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland pune o condiție clară pentru a lua în calcul varianta unui transfer la Barcelona

Nicu Savin

Publicat 15/12/2021 la 20:03 GMT+2

Erling Haaland este printre cei mai curtați fotbaliști din fotbalul mondial, iar marile cluburi înearcă prin toate căile să obțină semnătura atacantului. Oficialii Barcelonei au avut o întâlnire cu reprezentanții norvegianului, dar presa catalană scrie că acesta nu va accepta o mutare pe Camp Nou decât în cazul în care echipa lui Xavi va juca în Champions League în sezonul viitor.

Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland mai are contract cu Borussia Dortmund până în 2024, dar e greu de crezut că norvegianul va mai juca la clubul german în sezonul viitor. Presa internațională a scris că există o clauză în contractul său, care îi permită să plece la orice club care va achita în vara viitoare suma de 75 de milioane de €.
Oficialii Borussiei au infirmat existența acestei clauze, dar chiar și fără ea e aproape imposibil ca Haaland să rămână pe Signal Iduna Park și din stagiunea viitoare, el fiind ademenit cu salarii uriașe de alte forțe ale continentului.
Chiar dacă are serioase probleme financiare, Barcelona nu renunță la ideea de a-l transfera pe Haaland, iar oficialii catalani s-au întâlnit deja cu Mino Raiola, celebrul impresar care îl reprezintă pe jucător. Deși s-a vorbit despre mai mulți fotbaliști impresariați de italian care ar putea ajunge pe Camp Nou, e clar că principalul punct de discuție a fost Haaland.
Citește și:

Haaland vrea să joace doar la un club de Champions League

Transferul norvegianului ar fi o adevărată lovitură pentru Barcelona, care este în plin proces de reconstrucție, dar misiunea catalanilor nu va fi deloc simplă și depinde mai multe variabile. Conform jurnaliștilor de la Sport.es, atacantul lui Dortmund nu ar spune nu unei mutări în Catalunya, dar pune o condiție clară, aceea ca echipa lui Xavi să se califice în grupele Champions League în sezonul viitor.
Haaland vrea să performeze la cel mai înalt nivel și nu mai vrea să sufere dezamăgiri în cea mai importantă competiție intercluburi, așa cum s-a întâmplat în acest an cu Borussia, care nu a trecut de faza grupelor.
În acest moment, Barcelona este departe de locurile care duc în Champions League. După 16 meciuri disputate, catalanii se află pe un dezamăgitor loc 8 în La Liga, la 5 puncte de locul 4, ocupat de Atletico Madrid. Evident, mai este foarte mult de jucat în acest sezon și posibilitatea ca gruparea blaugrana să rateze un loc de Champions League pare ceva de necrezut, dar jocul din ultima vreme nu este deloc încurajator.
În cazul în care nu va reuși totuși să se claseze în primele 4 echipe la finalul actualei stagiuni, Barcelona ar putea obține biletele pentru grupele Champions League dacă va triumfa în Europa League, acolo unde va întâlni Napoli în 16-imi.
Bineînțeles, Barcelona nu va rezolva transferul lui Haaland doar dacă se va califica în Champions League. Catalanii au concurență serioasă pentru norvegian, Real Madrid, PSG sau marile forțe din Premier League putând oricând intra în cursa pentru semnătura acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo