Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Face senzație în Champions League, dar a fost refuzat de Barcelona! De ce a ratat Vlahovic transferul pe Camp Nou

Bianca Dumitru

Publicat 23/02/2022 la 10:07 GMT+2

Dusan Vlahovic a debutat cu gol pentru Juventus în Champions League. Fotbalistul de 22 de ani ar fi putut ajunge în trecut la Barcelona, însă catalanii nu l-au vrut, așa cum s-a întâmplat și cu Kylian Mbappe și Erling Haaland.

Dusan Vlahovic of Juventus

Credit imagine: Getty Images

Dusan Vlahovic este unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști ai momentului, înainte de transferul la Juventus aflându-se în atenția mai multor cluburi importante din Europa, printre care și Barcelona.
Potrivit jurnaliștilor catalani de la El Nacional, sârbul de 22 de ani ar fi putut ajunge pe Camp Nou încă din 2019, când agentul lui, Darko Ristic, i-a propus lui Eric Abidal să-l transfere.
Reprezentanții departamentului sportiv al catalanilor au considerat că fotbalistul merită cele 18 milioane de euro pe care le cereau cei de la Fiorentina în schimbul lui. Fostul președinte al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a refuzat, însă, mutarea, explicând că nu vrea să dea atâția bani pe un jucător necunoscut.
Oficialul a făcut la fel și în cazurile lui Kylian Mbappe și Erling Haaland, sportivi pe urmele cărora se află în prezent cele mai importante echipe de fotbal de pe continent, aceștia valorând acum peste 150 de milioane de euro.
Citește și:

Vlahovic a debutat cu gol la Juventus și în Serie A, și în Champions League

Transferat la începutul acestui an de Juventus, Dusan Vlahovic a avut nevoie de numai 13 minute pentru a marca primul său gol în tricoul "Bătrânei Doamne". Sârbul a deschis scorul în partida cu Verona, pe care torinezii au câștigat-o în final cu 2-0, al doilea gol fiind marcat de un alt jucător transferat în această iarnă, Denis Zakaria.
Marți seară, în debutul în Champions League pentru Juventus, lui Vlahovic i-au trebuit doar 32 de secunde pentru a înscrie în poarta celor de la Villarreal. El este și primul jucător al italienilor care a marcat la debutul său în era modernă a întrecerii, într-un meci din faza eliminatorie a competiției.
În plus, sârbul a devenit al doilea cel mai tânăr fotbalist care a reușit să înscrie la debutul în Champions League pentru Juventus. Vlahovic a marcat la 22 de ani și 25 de zile, fiind depășit doar de Alessandro Del Piero (20 de ani și 308 zile).
Așadar, oficialii "Bătrânei Doamne" se pot felicita că au reușit să aducă un atacant cu potențial imens în această iarnă. În acest sezon, Dusan Vlahovic a devenit cel mai tânăr jucător din ultimii 62 de ani care ajunge la 15 goluri înainte de jumătatea sezonului în Serie A (a atins acea bornă după 17 etape).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo