Atletico Madrid a învins-o pe Barcelona în derby-ul etapei a 8-a din La Liga, scor 2-0. Partida a început pentru fani cu mult înainte de fluierul de start, iar cei ai lui Atletico au profitat de criza profundă de la clubul catalan pentru a-și ironiza rivalii.
Atletico Madrid și Barcelona traversează perioade total diferite. Mardrilenii sunt campionii Spaniei în exercițiu, în timp ce catalanii au mari probleme atât financiare cât și sportive. Majoritatea acestor probleme se datorează administrației dezastruoase pe care a avut-o clubul de pe Camp Nou în ultimii ani, în mandatul președintelui Josep Maria Bartomeu.
Catalanii au făcut mai multe mișcări greșite în privița transferurilor de jucători, iar printre cluburile care au profitat s-a numărat și Atletico Madrid. Înainte de startul sezonului precedent, Luis Suarez a fost îndepărtat de la Barcelona și a ajuns liber de contract la Atletico, unde a avut evoluții fantastice, fiind printre artizanii titlului cucerit.
Cupa Mondială FIFA
Barcelona amenință o națională de la Mondial cu reclamarea la FIFA! De ce sunt catalanii în alertă
24/11/2022 LA 08:35
În plus, madrilenii l-au recuperat în această vară și pe Antoine Griezmann, pe care Barcelona plătea în 2019 suma de 120 de milioane de €. Francezul a revenit pe Wanda Metropolitano pentru o sumă mult mai mică, astfel că Atletico a ieșit excelent din toată această afacere.
Citește și:

Fanii lui Atletico Madrid, ironie subtilă la adresa Barcelonei

Fanii celor de la Atletico au recurs la o ironie fină cu privire la evenimentele din ultimii ani chiar înainte de derby-ul dintre echipa lor favorită și Barcelona. Aceștia i-au dedicat o plăcuță onorifică fostului președinte al Barcelonei, Josep Bartomeu chiar în incinta stadionului Wanda Metroplitano.
Alături de numele lui Bartomeu, pe plăcuța respectivă sunt inscripționate cuvintele "Vicepreședinte 2015-2020" și "Legendă", ca aluzie la faptul că fostul șef de pe Camp Nou a ajutat enorm clubul madrilen prin deciziile sale.
Gestul făcut de fanii "saltelarilor" s-a viralizat repede în mediul on-line și cu siguranță suporterii Barcelonei se simt frustrați, mai ales că ironia rivalilor vorbește de la sine despre erorile pe care conducătorii Barcelonei le-a făcut și pentru care echipa actuală plătește în prezent.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17
La Liga
Barca, cu ochii pe unul dintre tinerii din lotul Germaniei! Ce nu sunt dispuși să accepte catalanii
21/11/2022 LA 08:59