Ultima zi a perioadei de mercato a fost una extrem de intesă pentru oficialii Barcelonei. Aceștia au încercat din răsputeri să-i aducă un atancant lui Xavi, iar Aubameyang a fost singura pistă abordată. Negocierile au decurs greu din cauza salariului uriaș al gabonezului, dar în cele din urmă s-a ajuns la un consens.
Arsenal a avut o singură doleanță în toată această tranzacție și anume ca Barcelona să-i plătească întreg salariul jucătorului (aproximativ 350.000 € pe săptămână). La un moment dat se părea că totul a picat, dar gabonezul a renunțat la o parte a venitului său și mutarea a fost oficializată.
Totul a fost la limită, deoarece gabonezul a ajuns la sediul clubului, după efectuarea vizitei medicale, în jurul orei 00:35, iar anunțul oficial nu a a venit până la ora 01:00 (ora României), data limită la care se mai puteau semna contracte în lumea mare a fotbalului european.
Liga
Vedetele Barcelonei au clauze uriașe de reziliere! Cifrele, dezvăluite de jurnaliștii din Spania
27/04/2022 LA 12:23
Totuși, Barcelona poate înregistra contarctul lui Aubameyang și pe date de 1 februarie, deoarece acesta și-a reziliat contractul cu Arsenal și este jucător liber.
Conform sport.es, Aubameyang va juca la Barcelona sub formă de împrumut până în vară, iar clubul catalan are opțiunea de a prelungi împrumutul și pentru sezonul următor. În cazul în care Barca nu va activa această opțiune, jucătorul va fi despăgubit fiananciar, fiind trecută o astfel de clauză în contract.
Citește și:

FC Barcelona, campanie de transferuri de succes

Joan Laporta l-a lăudat pe Mateu Alemany, cel care a reușit să-l convingă pe Aubameyang să-și adapteze pretențiile financiare la posibilitățile din acest moment ale clubului catalan. "A făcut un adevărat miracol", a spus Laporta despre Alemany în momentul sosirii la sediul clubului.
Așadar, FC Barcelona a încheiat cu succes o campanie de transferuri extrem de tensionată. Catalanii au reușit să întărească echipa, în ciuda problemelor serioase din punct de vedere financiar. Ferran Torres, Dani Alves, Adama Traore și acum Pierre Emerick Aubameyang sunt jucătorii ajunși în această iarnă pe Camp Nou, astfel că Xavi are toate motivele să fie mulțumit.
Problema antrenorului Barcelonei este că, pentru meciurile din Europa League, va trebui să renunțe la unul dintre cei 4 fotbaliști transferați în această perioadă. Regulamentul UEFA nu permite trecerea pe listă a mai mult de 3 jucători transferați recent. Cel mai probabil, Dani Alves va fi cel sacrificat, brazilianul neavând oricum pregătirea fizică de a juca din 3 în 3 zile.
Primul meci al lui aubameyang în tricoul Barcelonei ar putea fi chiar în week-end-ul următor, când echipa lui Xavi va juca pe teren propriu derby-ul cu Atletico Madrid.
Bundesliga
Un puști-minune din Bundesliga visează să ajungă la Barca! "Mi-am dorit mereu să joc pe Camp Nou"
17/04/2022 LA 11:59
Liga
Aubameyang, ironic după ce a strălucit în El Clasico! Ce mesaj ironic i-a transmis lui Arteta
21/03/2022 LA 14:34