Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona a dezvăluit rezultatul auditului financiar! Catalanii, pierderi colosale în sezonul trecut

Nicu Savin

Publicat 06/10/2021 la 18:49 GMT+3

FC Barcelona are serioase probleme financiare, datorate în special pandemiei de Covid-19, dar și a managemantului dezastruos al adiministrației Bartomeu. Când a redevenit președintele clubului, Joan Laporta a comandat un audit financiar, iar astăzi rezultatele au fost făcute publice de oficialii catalanilor, ieșind la iveală pierderi extrem de mari.

Moment: Soccer Barcelona Messi

Credit imagine: SNTV

FC Barcelona traversează una dintre cele mai dificile perioade din istoria clubului, în special din cauza problemelor financiare uriașe. Greșelile manageriale din perioada când gruparea de pe Camp Nou a fost condusă de Josep Maria Bartomeu și izbucnirea pandemiei de Covid-19 au dus clubul într-o situație la care nimeni nu se gândea și va fi nevoie de mult timp până când lucrurile se vor redresa.
În luna martie, Joan Laporta a fost reales în funcția de președinte, iar una dintre primele măsuri luate de oficial a fost solicitarea unui audit financiar, care să arate exact cât de grave sunt problemele cu banii. Rezultatul acestui audit a fost dat publicității astăzi, iar acesta scoate la iveală minusul enorm pe care l-a înregistrat clubul blaugrana în stagiunea trecută.
Ferran Reverter, CEO Barcelonei, a recunoscut că formația catalană a înregistrat pierderi în valoare de aproximativ 500 de milioane de € în sezonul 2020-2021, astfel că datoria clubului a depășit un miliard de €. Potrivit raportului prezentat, doar 100 de milioane de € din totalul pierderilor s-a datorat pandemiei, restul fiind rezultatul dezastrului managerial al fostei administrații. În plus, oficialul catalan a afirmat că șansa Barcelonei a fost că nu este societate pe acțiuni și astfel s-a putut accesa un împrumut masiv care rezolvă momentan problemele.
"Dacă ar fi fost societate pe acțiuni, Barcelona ar fi intrat în faliment. În martie 2021 situația era una a falimentului contabil, dar, din moment ce suntem un club și nu o societate pe acțiuni,datoria a putut fi refinanțată. Datoria, de 1.35 miliarde de €, a forțat o refinanțare. Prin urmare, Barça a solicitat un împrumut de 595 milioane de euro la o dobândă medie de 1,98%.", a spus Reverter, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

FC Barcelona cheltuia peste 300 de milioane de € anual pe salariile a 4 jucători

Principalul motiv care a dus clubul în această situație a fost cheltuirea unor sume imense pe salariile fotbaliștilor. Potrivit lui Reverter, numai salariile a 4 jucători o costau pe Barcelona peste 300 de milioane de € anual, iar dacă nu s-ar fi luat măsuri imediate clubul al fi ajuns să plătească peste 1,4 miliarde de € în doar 4 ani pentru veniturile starurilor din echipă.
Conform Mundo Deportivo, Messi, Griezmann, Dembele și Coutinho aveau cele mai mari salarii de la Barcelona, iar odată cu plecarea primilor doi, bugetul salarial s-a aerisit serios.
Raportul prezentat astăzi a arătat că bugetul salarial al Barcelonei a crescut cu 61% în doar 4 ani. În 2017, salariile oferite de catalani însumau 471 de milioane de €, iar în sezonul trecut au ajuns la 793 de milioane de €. Dacă jucători precum Messi sau Griezmann ar fi rămas la echipă și mulți alți jucători nu ar fi acceptat reducerea veniturilor, în actualul sezon bugetul de salarii ar fi crescut la 835 de milioane de €, ceea ce ar fi reprezentat 108% din bugetul total al clubului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo