FC Barcelona a oficilizat joi semnarea unui contract pe 3 ani cu tânărul Alejandro Balde, un fundaș stânga crescut în La Masia căruia i se prevede un viitor strălucit. Până aici nimic neobișnuit, știut fiind faptul că gruparea catalană ține foarte mult la tinerii proveniți din propria pepinieră, însă clauza de reziliere impusă în contract atrage atenția în mod special.
Aceasta este de 500 de milioane de €, o sumă pe care cu siguranță nimeni nu o va plăti vreodată, astfel că Balde va fi legat de Barcelona până în 2024. Un rol esențial în semnarea acestui contract l-a jucat celebrul agent portughez Jorge Mendes, unul dintre cei mai importanți impresari din lumea fotbalului.
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
IERI LA 22:26

FC Barcelona a "betonat" contractul lui Alejandro Balde

Potrivit Mundo Deportivo, durata contractului este de numai 3 ani din cauza situației financiare delicate în care se regăsește Barcelona, care este obligată să-și reducă bugetul salarial pentru a nu încălca regulile fair-play-ului financiar. Vechiul contract al lui Balde urma să expire în vara lui 2022 și Barcelona risca să-l piardă gratis dacă nu se grăbea să perfecteze o nouă înțelegere.
"Barca este a doua mea casă și atât eu, cât și familia mea am vrut să rămânem aici. Sunt foarte fericit. Sunt la acest club de 11 ani și în fiecare zi am muncit pentru a trăi aceste momente. Acesta este un vis împlinit pentru mine. Miercuri am debutat la prima echipă, lucru pe care mi l-am dorit încă din copilărie, iar astăzi am semnat un contract de profesionist", a declarat Balde.
Fundașul cu origini din Republica Dominicană a jucat până acum la grupele de juniori ale catalanilor, dar din noul sezon va evolua pentru echipa secundă și mai are astfel un singur pas pentru a ajunge o prezență constantă în formația pregătită de Ronald Koeman.
Balde a început fotbalul la Espanyol, dar talentul său a atras atenția Barcelonei, care l-a luat la academia sa în 2011, pe când avea doar 8 ani. Deși a făcut parte din generația 2003, Balde a jucat mereu la grupe de vârstă mai mari. În această vară, tânărul fundaș se pregătește cu prima echipă a catalanilor, jucând chiar într-un meci amical împotriva celor de la Gimnastic de Tarragona, club care evoluează în Liga a 3-a din Spania.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
22/01/2022 LA 09:49
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
21/01/2022 LA 08:46