FC Barcelona a renăscut sub conducerea lui Xavi, dar oficialii echipei lucrează intens la campoania de achiziții din vară, când se dorește întărirea echipei. Catalanii ar fi bătut deja palma cu jucători ca Christensen, Azpilicueta sau Kessie, dar marele obiectiv este aducerea unui atacant lateral, ca înlocuitor pentru Dembele.
Conform publicației UOL Esporte, principalul vizat este Raphina, brazilianul care a impresionat la Leeds în ultimii ani. Acesta mai are contract cu gruparea de pe Elland Road până în 2024, dar a refuzat ofertele de prelungire și este hotărât să facă pasul către o echipa mai mare.
Raphina are o clauză de reziliere de 75 de milioane de €, dar aceasta s-ar reduce la doar 25 de milioane dacă Leeds va retrograda în Championship. Acest scenariu este însă puțin probabil (Leeds are cu 7 pucnte mai mult decât Watford, ocupanta primului loc retrogradabil), astfel că Barcelona va trebui să investească serios pentru transferul lui Raphina.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
17/05/2022 LA 13:35
Atacantul brazilian de 25 de ani este poate principalul motiv pentru care Leeds are șanse mari să rămână în Prmeier League, contribuind cu 9 goluri și 3 asssit-uri în cele 27 de meciuri jucate în acest sezon.
Raphina a fost dorit și de Bayern Munchen, dar presa germană a scris că bavarezii și-au retras oferta din cauza prețului mare cerut de Leeds. Un avantaj al Barcelonei în realizarea acestui transfer este reprezentat de faptul că Raphina este impresariat de Deco, fostul jucător al catalanilor, care este în relații foarte bune cu șefii de pe Camp Nou.
Citește și:

Raphina, înlocuitorul lui Dembele la Barcelona?

Insistența Barcelonei pentru aducerea lui Raphina este logică, deoarece e aproape sigur că Dembele va pleca la finalul sezonului. Deși Xavi se bazează în continuare pe francez, iar evoluțiile acestuia au fost tot mai bune în ultima vreme, e tot mai sigur că acesta nu-și va prelungi contractul cu gruparea blaugrana.
Conform Mundo Deportivo, Dembele a ajuns deja la un acord cu PSG, parizienii fiind dispuși să-i satisfacă pretențiile financiare. Aducerea lui Dembele este considerată o prioritate pentru francezi, deoarece Mbappe va plea aproape sigur la vară, iar Di Maria și Neymar au și ei viitorul incert pe Parc de Princes.
Ousmane Dembele a ajuns la Barcelona în 2017, catalanii plătind pentru el în jur de 140 de milioane de € către Borussia Dortmund. Văzut ca un viitor star al fotbalului mondial la acea vreme, francezul nu a strălucit decât în rare ocazii la Barcelona, asta și pentru că a suferit numeroase accidentări care l-au scos perioade însemnate din circuit.
Bundesliga
Bayern îi răspunde Barcelonei cu aceeași monedă, după ce Lewandowski e cu un pas pe Camp Nou
15/05/2022 LA 06:41
Liga
Barcelona renunță la 9 fotbaliști! Depay și De Jong, printre cei care vor pleca în această vară
10/05/2022 LA 05:01