Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona încearcă imposibilul! Xavi vrea să-l dea pe De Jong și să aducă un "regizor" de clasă

Nicu Savin

Actualizat 09/06/2022 la 16:52 GMT+3

FC Barcelona traversează o perioadă foarte complicată din cauza problemelor financiare, dar șefii clubului depun totuși eforturi mari pentru a întări echipa în perspectiva sezonului viitor. Xavi este dispus să-l sacrifice pe Frenkie de Jong, iar cu banii obținuți pe olandez să-l transfere pe Bernardo Silva, jucătorul lui Manchester City.

Xavi and De Jong

Credit imagine: AFP

FC Barcelona a avut un sezon sub așteptări, iar catalanii au aspirații mult mai mari pentru viitoarea stagiune. Xavi a solicitat întăriri la echipă, iar șefii clubului fac tot posibilul să-i facă pe plac, dar întâmpină serioase probleme din cauza situației financiare delicate.
O modalitate de a face rost de bani pentru noi transferuri ar fi vânzarea unor jucători cu cotă bună, iar Xavi și-a dat acordul pentru cedarea lui Frenkie de Jong. Antrenorul grupării de pe Camp Nou consideră că olandezul poate fi înlocuit cu brio de Franck Kessie, fotbalist cu care s-a ajuns deja la un acord, doar că nu a fost deocamdată înregistrat la Liga Spaniolă.
Citește și:

Barcelona îl vrea pe Bernardo Silva, dar prețul portuhezului este imens

Cu banii obținuți pe De Jong, Barcelona vrea să forțeze o super-mutare, și anume aducerea lui Bernardo Silva de la Manchester City. Portughezul este un om de bază la campioana Angliei, cu care mai are contract până în 2025. Guardiola este recunoscut ca un antrenor care nu se opune plecărilor de la echipa sa, dacă ofertele sunt avantajoase pentru club, iar fotbaliștii își doresc o despărțire.
Totuși, tranzacția va fi greu de realizat, deoarece mijlocașul de 27 de ani este evaluat la circa 100 de milioane de € de cei de la City și e greu de crezut că Barcelona își va permite o asemenea sumă, chiar dacă ar obține una asemănătoare din vânzarea lui De Jong.
Sport.es anunță că gruparea catalană a refuzat o primă ofertă de la Manchester United pentru De Jong. Ten Hag îl vrea neapărat pe fostul său elev de la Ajax, dar United a oferit doar 60 de milioane de € + 20 de milioane de € sub formă de bonusuri.
Suma este considerată prea mică de către cei de la Barcelona, care ar dori minim 100 de milioane pentru mijlocașul transferat de la Ajax, în 2019, pentru 86 de milioane de €. Cel mai probabil, negocierile vor continua, iar impresia generală este că De Jong este împins să plece de la Barcelona, deși acesta nu ar vrea neapărat acest lucru.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo