Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona, ofertă substanțială pentru Raphinha! Motivul pentru care se grăbesc catalanii

Nicu Savin

Publicat 23/03/2022 la 16:55 GMT+2

FC Barcelona lucrează la viitoarea campanie de achiziții, iar unul dintre obiectivele din vară pare a fi achiziția lui Raphinha, atacantul de bandă al celor de la Leeds. Intențiile catalanilor sunt cât se poate de serioase, iar Sport.es scrie că a fost deja înaintată o ofertă de 35 de milioane de € pe numele brazilianului.

Raphinha Dias Belloli (Leeds)

Credit imagine: Getty Images

Barcelona arată din ce în ce mai bine sub conducerea lui Xavi, iar oficialii depun eferturi serioase să-i facă toate poftele tânărului tehnician în materie de transferuri. Jucătorii aduși în iarnă s-au adaptat excelent pe Camp Nou și au adus un plus evident echipei, dar șefii clubului caută să întărească și mai mult lotul pentru sezonul viitor.
După ce aducerile lui Christensen și Kessie au fost deja perfectate, Xavi mai are un singur obiectiv major: achiziția unui atacant lateral. Primul pe listă e brazilianul Raphinha, care e văzut drept înlocuitorul ideal pentru Ousmane Dembele.
Deși francezul ar fi revenit la sentimente mai bune față de club și ar vrea să continue și din vară, șefii de pe Camp Nou nu vor să se culce pe o ureche și au făcut deja o primă ofertă pe numele lui Raphinha. Conform sport.es, catalanii pun pe masă 35 de milioane de € pentru brazilian și acum mingea e în terenul celor de la Leeds.
Citește și:

Barcelona încearcă să perfecteze cât mai repede transferul lui Raphinha

Motivul pentru care Barcelona vrea un răspuns cât mai rapid din partea celor de la Leeds este unul logic dacă ținem cont de circumstanțe. Raphinha are contract cu Leeds doar până în 2023 și a refuzat orice propunere de prelungire, fiind hotărât să facă pasul la o echipă mai mare. Totuși, acesta are o clauză de reziliere uriașă, de 75 de milioane de €, care se va reduce însă la numai 25 de milioane de € dacă Leeds va retrograda în Championship.
Astfel, prin oferta făcută, Barcelona încearcă să pună oarecare presiune pe Leeds în speranța că va accepta suma de 35 de milioane de €. Englezii au toate motivele să refuze deocamdată, deoarece șansele echipei de a rămâne în Premier League sunt destul de mari. Leeds este pe locul 16, având 7 puncte în plus față de Watford, ocupanta primul lui retrogradabil. Astfel, Leeds speră că va rămâne pe prima scenă și că poate obține mult mai mulți bani în schimbul lui Raphinha, chiar dacă acesta va intra în iunie în ultimul an de contract.
Raphinha a fost dorit și de Bayern Munchen, dar presa germană a scris că bavarezii și-au retras oferta din cauza prețului mare cerut de Leeds. De asemenea, Chelsea ar fi fost în pole-position pentru transferu său, dar londonezii au ieșit din schemă din cauza problemelor logistice cu care se confruntă în această perioadă.
Un avantaj al Barcelonei în realizarea acestui transfer este reprezentat de faptul că Raphinha este impresariat de Deco, fostul jucător al catalanilor, care este în relații foarte bune cu șefii de pe Camp Nou.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo