Barcelona arată din ce în ce mai bine sub conducerea lui Xavi, iar oficialii depun eferturi serioase să-i facă toate poftele tânărului tehnician în materie de transferuri. Jucătorii aduși în iarnă s-au adaptat excelent pe Camp Nou și au adus un plus evident echipei, dar șefii clubului caută să întărească și mai mult lotul pentru sezonul viitor.
După ce aducerile lui Christensen și Kessie au fost deja perfectate, Xavi mai are un singur obiectiv major: achiziția unui atacant lateral. Primul pe listă e brazilianul Raphinha, care e văzut drept înlocuitorul ideal pentru Ousmane Dembele.
Deși francezul ar fi revenit la sentimente mai bune față de club și ar vrea să continue și din vară, șefii de pe Camp Nou nu vor să se culce pe o ureche și au făcut deja o primă ofertă pe numele lui Raphinha. Conform sport.es, catalanii pun pe masă 35 de milioane de € pentru brazilian și acum mingea e în terenul celor de la Leeds.
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
ACUM O ORĂ
Citește și:

Barcelona încearcă să perfecteze cât mai repede transferul lui Raphinha

Motivul pentru care Barcelona vrea un răspuns cât mai rapid din partea celor de la Leeds este unul logic dacă ținem cont de circumstanțe. Raphinha are contract cu Leeds doar până în 2023 și a refuzat orice propunere de prelungire, fiind hotărât să facă pasul la o echipă mai mare. Totuși, acesta are o clauză de reziliere uriașă, de 75 de milioane de €, care se va reduce însă la numai 25 de milioane de € dacă Leeds va retrograda în Championship.
Astfel, prin oferta făcută, Barcelona încearcă să pună oarecare presiune pe Leeds în speranța că va accepta suma de 35 de milioane de €. Englezii au toate motivele să refuze deocamdată, deoarece șansele echipei de a rămâne în Premier League sunt destul de mari. Leeds este pe locul 16, având 7 puncte în plus față de Watford, ocupanta primul lui retrogradabil. Astfel, Leeds speră că va rămâne pe prima scenă și că poate obține mult mai mulți bani în schimbul lui Raphinha, chiar dacă acesta va intra în iunie în ultimul an de contract.
Raphinha a fost dorit și de Bayern Munchen, dar presa germană a scris că bavarezii și-au retras oferta din cauza prețului mare cerut de Leeds. De asemenea, Chelsea ar fi fost în pole-position pentru transferu său, dar londonezii au ieșit din schemă din cauza problemelor logistice cu care se confruntă în această perioadă.
Un avantaj al Barcelonei în realizarea acestui transfer este reprezentat de faptul că Raphinha este impresariat de Deco, fostul jucător al catalanilor, care este în relații foarte bune cu șefii de pe Camp Nou.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
ACUM 4 ORE
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
IERI LA 12:54