Barcelona pare că a depășit criza sportivă de dinaintea pauzei internaționale, iar Ronald Koeman poate pregăti în liniște marele meci cu Real Madrid de duminică. Victoriile cu Valencia și Dinamo Kiev, dar mai ales prelungirea contractelor lui Pedri și Ansu Fati au creat un climat pozitiv în jurul grupării blaugrana și entuzismul este mare înainte de El Clasico.
Totuși, misiunea catalanilor este serios îngreunată de problemele de lot. Pedri și Araujo vor lipsi 100% din duelul cu Real, dar Koeman a mai primit o veste proastă.
Prezența lui Jordi Alba pe teren este pusă serios sub semnul întrebării, fundașul stânga a fost integralist în meciul de aseară cu Dinamo Kiev, fiind considerat chiar cel mai bun jucător de pe teren, dar acesta a acuzat dureri la gleznă încă de pe parcursul meciului.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
IERI LA 19:02
Citește și:

FC Barcelona - Real Madrid | Problemele catalanilor se întețesc înainte de El Clasico

La final, Alba a fost surprins având o pungă cu gheață în dreptul gleznei drepte, iar în urma unui control amănunțit la care a fost supus în această dimineață s-a constatat că a suferit o ușoară entorsă. Astfel, șansele de recuperare până duminică sunt mici și Koeman se vede în postura de a avea acum 3 jucători indisponibili.
Eventuala pierdere a lui Jordi Alba ar fi o problemă serioasă pentru Koeman, deoarece olandezul ar fi nevoit să-l titularizeze pe tânărul Alex Balde (18 ani), singurul fundaș stânga de meserie pe care îl mai are în lot. Există și posibilitatea ca Serginho Dest să joace pe flacul stâng al defensivei, iar locul său pe partea dreaptă să fie luat de Sergi Roberto, care deși e mijlocaș central la bază, a mai jucat pe postul de fundaș dreapta.
Așadar, Barcelona are în față un meci infernal, pe care va trebui să-l abordezecel mai probabil fără trei dintre jucătorii de bază, lucru care îngreunează serios misiunea catalanilor. În plus, nici situația lui Ousmane Dembele nu este una sigură. Francezul a revenit de curând la antrenamente, dar lipsa ritmului de joc face puțin probabilă apariția sa în El Clasico. Cel mai probabil, Koeman va apela la el doar dacă va fi constrâns de circumstanțe.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
IERI LA 11:43
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
29/11/2022 LA 13:32