Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona - Real Madrid | Catalanii au mari probleme de lot! Încă un jucător de bază ar putea rata derby-ul

Nicu Savin

Publicat 21/10/2021 la 17:15 GMT+3

Barcelona - Real Madrid e cel mai așteptat meci al anului în Spania, iar orice detaliu contează într-o astfel de confruntare. Catalanii se află însă într-o postură ingrată, Koeman având mari probleme de lot înaintea duelului cu marea rivală. După ce ieri presa iberică a anunțat că Pedri și Araujo vor lipsi sigur, astăzi a mai apărut un titular care ar putea rata partida de pe Camp Nou.

FC Barcelona - Valencia

Credit imagine: Eurosport

Barcelona pare că a depășit criza sportivă de dinaintea pauzei internaționale, iar Ronald Koeman poate pregăti în liniște marele meci cu Real Madrid de duminică. Victoriile cu Valencia și Dinamo Kiev, dar mai ales prelungirea contractelor lui Pedri și Ansu Fati au creat un climat pozitiv în jurul grupării blaugrana și entuzismul este mare înainte de El Clasico.
Totuși, misiunea catalanilor este serios îngreunată de problemele de lot. Pedri și Araujo vor lipsi 100% din duelul cu Real, dar Koeman a mai primit o veste proastă.
Prezența lui Jordi Alba pe teren este pusă serios sub semnul întrebării, fundașul stânga a fost integralist în meciul de aseară cu Dinamo Kiev, fiind considerat chiar cel mai bun jucător de pe teren, dar acesta a acuzat dureri la gleznă încă de pe parcursul meciului.
Citește și:

FC Barcelona - Real Madrid | Problemele catalanilor se întețesc înainte de El Clasico

La final, Alba a fost surprins având o pungă cu gheață în dreptul gleznei drepte, iar în urma unui control amănunțit la care a fost supus în această dimineață s-a constatat că a suferit o ușoară entorsă. Astfel, șansele de recuperare până duminică sunt mici și Koeman se vede în postura de a avea acum 3 jucători indisponibili.
Eventuala pierdere a lui Jordi Alba ar fi o problemă serioasă pentru Koeman, deoarece olandezul ar fi nevoit să-l titularizeze pe tânărul Alex Balde (18 ani), singurul fundaș stânga de meserie pe care îl mai are în lot. Există și posibilitatea ca Serginho Dest să joace pe flacul stâng al defensivei, iar locul său pe partea dreaptă să fie luat de Sergi Roberto, care deși e mijlocaș central la bază, a mai jucat pe postul de fundaș dreapta.
Așadar, Barcelona are în față un meci infernal, pe care va trebui să-l abordezecel mai probabil fără trei dintre jucătorii de bază, lucru care îngreunează serios misiunea catalanilor. În plus, nici situația lui Ousmane Dembele nu este una sigură. Francezul a revenit de curând la antrenamente, dar lipsa ritmului de joc face puțin probabilă apariția sa în El Clasico. Cel mai probabil, Koeman va apela la el doar dacă va fi constrâns de circumstanțe.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo