FC Barcelona este în continuă mișcare pe piața transferurilor, reușind deja să perfecteze achizițiile lui Andreas Christensen și Franck Kessie, dar demarând și negocierile pentru Raphinha. Șefii clubului încearcă pe toate căile să-i facă lui Xavi o echipă stelară pentru sezonul viitor, iar aducerea unui atacant central în vară ar fi cireașa de pe tort.
Erling Haaland a fost prima opțiune, dar norvegianul este greu de adus, fiind dorit în egală măsură de Real Madrid și Manchester City, iar costurile ar fi imense. Chiar dacă atacantul lui Dortmund are o clauză de reziliere de 75 de milioane de €, agentul său va percepe un comision uriaș, iar salariul său va fi de ordinul zecilor de milioane.
Astfel, Barcelona a renunțat la ideea de a-l aduce pe Haaland, însă s-a trezit în fața unei oportunități la fel de mari. Conform sport.es, Robert Lewandowski este gata să plece de la Bayern la vară și agentul său, celebrul Pini Zahavi, l-a propus la Barcelona. Catalanii ar fi reacționat imediat și i-au oferit un contract pe 4 sezoane atacantului polonez, așteptând acum răspunsul acestuia.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Ce se întâmplă cu Eriksen
ACUM 16 ORE
Transferul lui Lewandowski ar fi o mină de aur pentru Barcelona, deoarece costurile mutării ar fi disproporționale cu valoarea jucătorului. Lewa are contract cu Bayern doar până în 2023 și bavarezii ar putea accepta să-l cedeze în vară pe un preț scăzut, deoarece nu și-ar permite să-l piardă gratis la filnele sezonului viitor. În plus, Lewandowski a scris istorie la Bayern și este foarte respectat, astfel că dacă ar vrea să plece, e greu de crezut că va fi împiedicat.
Citește și:

Bayern se teme că-l poate pierde pe Lewandowski

Informațiile că Lewandowski ar vrea să plece de la Bayern au fost tot mai dese în ultima vreme, iar un astfel de pas al polonezului nu ar fi deloc surprinzător. Atacantul nu mai are nimic de demonstrat la Bayern și vrea să experimenteze pe final de carieră un alt campionat de top al Europei. Presa iberică a scris recent că visul său era să joace într-o zi la Real Madrid, dar se pare că obiectivul este să evolueze la un club grandios, fără să țină seama neapărat de numele său.
Campioana Germaniei tremură la gândul că-l poate pierde pe cel mai valoros fotbalist al echipei. La finalul meciului pe care Bayern l-a câștigat cu Union Berlin, 4-0 (dublă Lewandowski), Nagelsmann a fost întrebat despre viitorul incert al fotbalistului polonez la Munchen. Antrenorul german a fost sincer și a mărturisit că lui Bayern îi va fi greu să-l păstreze.
"Vorbesc tot timpul cu Robert, avem un dialog constant. Dorința noastră e clară, vrem să-l păstrăm, dar nu e întotdeauna atât de ușor de realizat. Nu am sentimentul că nu vrea să rămână cu noi. În final, va fi o decizie de comun acord, oricare ar fi ea. Acum, tot ce știu este că se vor purta discuții, între el și club", a spus Nagelsmann.
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
IERI LA 05:04
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40